Helgen!

Jag åker alltså till Vimmerby idag!
Dino kommer inleda på fredagen med en LB, på lördagen två LB och söndagen en LB. Märla kommer gå lördag en LA och söndag en MSV B.
Jag är extremt taggad och jag tror mina underbara ponnysar också är det!
Dino sensommaren -10

Fixat hela dagen!

Red bara Märla idag, Dino fick skrittas av min kompis. Märla var iaf fin, jobbade mjukgörande och mycket i galopp.
Sen har jag tvättat och packat hela dagen. Imorgon ska Dino ridas innan vi åker cirka kl. 11 00!
Men vet ni vad? Jag har fixat en GÄSTBLOGGARE!!! Så håll utkik för imorgon kväll presenterar hon/han sig!
Märla Majpokalen -11 Foto: Julide Yoldas

Att göra idag...

...rycka manen på Dino och kanske Märla.
...rida ut ponnysarna i skogen.
...köpa bakskydd till Dino.
...köpa jeans till mig själv.
...hämta lilla lastbilen vi ska låna.
...tvätta Dino och Märla.
...börja packa.
Sen antagligen en massa mer!
Dinoboy!

Hoppträning!

Idag var det hoppträning för Helena!
Började med Märla och hon var helt fantastisk! Den ponnyn slutar aldrig förvåna! Började med lite lydnadsträning och Märla var väldigt tillbaka och fin och lyssnade verkligen på mig.
Sen hoppade vi bana och i början red jag som en påse skit men sista rundan skärpte jag mig och hon var helt fantastisk, kan tänka mig att banan låg på 110 cm.
Efter det var det Dino och det var sådan skillnad från förra träningen, kom åt honom mycket bättre. Jag red så sjukt dåligt tyvärr men han var extremt positiv och fin min lilla älskling!
En gammal bild på min vackra Dino!

Hiss!

Animos grejjer är bara helt fantastiska! Sådan kvalitet och stil har dom också!
Helt klart mina favoritgrejjer! Har just nu blå kavaj, blåa ridbyxor, två vita ridbyxor och en piké!

Igår och idag!

Eftersom jag inte bloggade igår, så är ridpassen från både igår och idag.
Iaf, igår började jag med Dino och eftersom han vilade dagen innan trodde jag att han skulle vara väldigt pigg men han var extremt fin! Jobbade som jag brukar och han var som sagt väldigt fin! Sen joggade jag Märla så hon kunde bli av lite träningsvärk. Idag så red jag först Märla och hon var lite tjaffsig i början men efter lite mjukgörande blev hon riktigt fin! Hon är i helt grym kondis nu! Sen red jag Dino och jobbade med lite cavaletti och han var sjukt fin! Han är verkligen i toppform nu så det var kul!
Märla på Gotland Maj -11

Hörs imorrn!

Är hos en kompis nu så vi hörs imorrn! Ponnysarna var iaf fina idag!
Jag och kattungarna.

Global champions tour

Såg gårdagens sändning från Global Champions Tour som gick i Chantilly, Frankrike.
Blev tre tjejjer i omhoppning, Penelope Leprovost, Edvina Alexander och Luciana Diniz.
Penelope gjorde en lugnare 0 runda, Edvina satsade allt och kapade tiden med över 2 sekunder, sen kom Luciana och gjorde sån himla snygg runda men hästen snubblade så hon missade tiden med 3 hundradelar! Synd, för hon hade verkligen slagit tiden annars. Kul att se när dom rider på tid!
Edwina och Itot du Chateu! Bilden tagen från google.

Dagens ridpass!

Idag blev det bara Märla som fick gå, då Dino gått så hårt senaste dagarna så fick han sin vilodag idag.
Började iaf med att värma upp henne i skritt, hon ville inte riktigt ge med sig men jag jobbade henne i skritten tills hon gav sig. Sen travade jag fram henne i låg och kravlös form och då var hon väldigt lätt i handen.
Sen galopperade jag fram lite och hon fortsatte vara lika lätt och fin i handen. Sen red jag utan stigbyglar och flyttade henne, försökte helt enkelt få henne att hålla sig lika mjuk. Hon blev väldigt fin. Sen jobbade jag henne i galopp utan stigbyglar och då kändes det i mina ben, haha! Hon var iaf väldigt fin i galopp och någorlunda rakriktad. När jag hade jobbat utan stigbyglar tog jag dom och började jobba med cavalettis och att hon skulle vara kvar i den fina formen även fast jag styrde på "hinder". Hade lite svårt i början men i slutet lättade hon och blev väldigt fin! Hon fick ett ganska hårt pass idag så imorgon blir det att jogga bort träningsvärken på min fiiiina ponny!
Jag och min favorit pärla!

Dagens ridpass!

Först var det Dinos tur.
Han var precis lika mjuk och fin som igår, så jag fortsatte från det och jobbade mycket med att sätta mer tryck i galoppen och att han ska vara kvar i formen han hade innan, sen jobbade jag även mycket med förvänd galopp. Han var väldigt fräsh och han är bara så fantastiskt rolig att rida just nu! Mamma red Zetra samtidigt.
Märla fick vila för jag var tvungen att ta in en ponny (Conqueste) från sommarbetet och tvätta honom då han har soleksem och hans täcke var sönder, sen hade jag bråttom då jag skulle ha middag på kvällen så hon fick vila idag.
Sååå häftig bild haha! Ser ut som han gör en piaff här.

Ridsport ponny cup

Den 7 Augusti ska jag och Märla hoppa ett Ridsport Ponny Cup kval i Tierp. Blir kul eftersom det är sista chansen för mig! Kan dock inte gå till final då man måste startat två kval, gör det här för att det är kul! Men håll tummarna!

Bästa passen på länge!

Idag var ponnysarna verkligen toppenfina!
Började med Märla och startade med att mjuka upp henne. Jag red väldigt mycket serpentiner och gjorde övergångar. Jobbade sen mycket med galoppen, att hon ska kunna gå i en lugnare galopp för att sedan öka till en snabbare galopp men ändå gå kvar i samma form. Hon tog det fantastiskt bra och gick väldigt lätt att reglera!
Flyttade henne lite för skänkeln också! Verkligen toppen nöjd idag, hon kändes fantastiskt mjuk och lätt i handen!
Sen red jag Dino, samtidigt som Laura och Klara. Han var som en dröm idag! Ville liksom inte sluta. Jobbade mycket med cavalettis som jag hade i ridhuset och att han skulle hoppa dom avspänt, han var lite spänd i början men på slutet mjuknade han fint. Jobbade även med honom att han skulle stanna kvar i formen när jag ökade galoppen. Sen på slutade när jag travade så var han helt underbar!!! När jag ökade traven när jag satt ner höll jag på att studsa av, haha! Behöver verkligen jobba med att komma ner i sadeln!
Så jag är väldigt nöjd med ponnysarna! Sen om Laura och Klara läser det här: JÄTTE TACK FÖR HJÄLPEN! Mina älsklings ponnysar har blivit så väl ridna :D!
Sista hindret utan stigbyglar. Dino LA Majpokalen -11

Dagens ridpass!

Nu är jag hemma och jag har haft det väldigt skönt!
När jag har varit borta har två super duktiga tjejer, Laura och Klara ridit mina ponnyer och dom är väldigt duktiga så det har varit skönt att veta att dom blir bra ridna. Idag red jag ut med dom två, Laura red Dino och Klara red en anna häst! Jag red Märla. Det var väldigt skönt att dom fick komma ut i skogen och röra på sig.
Imorgon blir det riktiga dressyrpass och Zetra ska sättas igång igen.
Nu är det bara att tagga till Vimmerby nästa vecka!
Määääärla LA Sundbyholm -10

Dino

Dino på prisutdelningen Edsbro i lördags!

Katten och jag är bästisar!


Visste ni att...

...det brann i skogen hos oss häromdagen? Uppe på berget bakom våran stohage. Som tur var kom brandkåren fort och kunde släcka branden. Däremot fick dom lägga branslangen igenom vår stohage och jag kan säga att våra tjejjer var lite fundersamma. Men de gillade läget ganska snabbt!
Nina tittar på mig och Mistel på brandslangen.

Merlot Majpokalen

Märla felfri nationell LA Skogslotten Majpokalen 4/6-11

Soft up!

De här ögonstenarna köpte jag på tävlingen! Jag älskar de redan och har inte ens provat dom, haha! Så nu längtar jag tills jag får prova dom!

Tävlingsplanering!

Åker nu till min granne i skärgårn tills tisdag! Så nu blir det tidsinställt tills dess!
Mina kommande tävlingar är:
Vimmerby Lilla Gubben Cup 29-31 juli Märla LA-MSV B+Dino LB

Tierp 7 augusti Märla LA-MSV B (Ridsport Ponny Cup)

Jag i ridhuset, haha!

Lyckad tävling!

Snacka om att det var en bra dag idag!
Dino LB: 0-0 6:a
Först var det Dinos tur och jag red fram honom ganska länge. Hade ett bra tryck i honom hela tiden och såg till att han lyssnade. Redan på framhoppningen så kände jag att han lyssnade himla bra på mig och jag fick en himla fin känsla.
Inne på banan så satte jag en riktigt bra galopp i honom. Till fyran så gled han ut lite väl men ingen fara med det.
Kände hela tiden att han lyssnade på mig till 100 % och var uppmärksam. Det som är så himla roligt med honom är att även fast jag har en rejält bra galopp så har han fortfarande så bra koll på sina ben. Han vill inte riva i första taget.
Fick ett bra flyt och en bra omhoppning så slutade som sagt på 6:e plats! Jättenöjd med min finfina ponny!
Merlot LA: 0 fel 2 utanför placering.
Gick in med vetskapen om att nollar jag så kvalar jag MSV B, så jag var rejält taggad kan jag tala om. Kan även tala om att Märla var med på noterna och ville precis lika gärna som jag vara felfri!
Var en bana med ganska svåra svängar och Märla gör allt så plättlätt! Jag älskar att sitta på ponnyn! Iallafall, till ritten. 1, 2, 3a-b var skit bra, sen tappade jag stigbygeln efter 3b men som tur var så var jag snabb att få tag på stigbygeln och fick tillbaka mitt bra flyt. Märla hoppade toppen. Mot sista hindret ville jag så gärna vara felfri så jag började backa? Hallå, hur tänkte jag? Märla har ett hjärta av guld så hon höll reda på benen och hoppade felfritt över sista hindret! Snacka om att jag var glad!
Så nu är Märla kvalad till MSV igen. Så himla skönt!


Servus


Taggad!

Nu är jag klar för dagen. Dock ganska sent men sånt man får leva med.
Red båda på morgonen. Först Märla och hon satt fortfarande fast i högersidan så jobbade med att få loss den. Hon sa emot en del men fick igenom den till slut. Galoppen var väldigt bra idag!
Dino hade jag lite cavaletti framme som jag jobbade med. Mamma hjälpte mig också och vi jobbade med att jag hela tiden skulle komma om honom med mina skänklar. Han blev så himla fin på slutet!
Sen tog jag ut hästarna och gav dom lunch och tog det lite lugnt. Sen åkte vi till Lyckås och köpte skimmelschampo och tyglar.
Efter det har jag bara tvättat mina skimmlar, smörjt och packat! Härligt!
Men nu kan jag bara tala om att jag är väldigt taggad!
Dino går en LB och Märla en LA.
Dino MSV B Sundbyholm 2009 Foto: Sara Jansson

Lord Dino


Hööööö

Idag har jag varit hos Helena och vi tog in 4 lass hö. Det var svettigt och klättrigt värre. Eftersom att det var dom sista lassen så fick man klättra överallt för att allt skulle få plats! Puuuuh. Nu är iaf allt klart! Efter det fick jag rida en av Helenas hästar, Campo! Vi red ut en sväng i skritt, trav och galopp och han var jättesnäll! Alltid lika kul att rida Helenas hästar då de alltid är så välskolade! När jag kom hem så gick jag och mamma ut med ponnyerna och gick med dom. Imorgon blir det en riktig packdag. Ponnyerna ska trimmas, dom ska tvättas, dom ska knoppas, de ska smörjas utrustning med mera... Hel dag! Plus att Dino hoppar första klassen så tidigt tidigt!
Kärlek till Dinobooooy!

Helena Persson

När det här inlägget publiceras (tidsinställt) så är jag hos Helena Persson och hjälper till i hennes stall!
Då hon bor så nära och eftersom jag tränar hos henne så brukar jag vara och hjälpa henne ibland. Nu var det dock ett tag sen, men jag var där för någon vecka sen och hjälpte till att ta in hö.
Helena!

Fråga

Sv: För att jag blev så trött på att de gick sönder hela tiden. Hade de kanske 1 och ett halvt år och fick byta de över 8 ggr. Jag tyckte det blev för mycket så jag köpte mina pioneer och från början skulle jag ha tretornen hemma men de gick sönder igen och jag ville inte byta in dom igen och jag tyckte inte att dom var sköna längre! Hoppas du blev nöjd med svaret :)!

Dressyrtrimm!

Trimmade ponnysarna idag! Fick hjälp av Emma som red Dino och hon rider honom så himla bra! Även fast jag inte hann se så mycket då jag red Märla samtidigt så såg jag ändå att det såg väldigt bra ut!
Märla idag då, hon var väldigt tjaffsig i höger sidan och det tog ett bra tag innan jag fick igenom den. Jobbade på en volt med att hon inte skulle bli "överböjd" utan att jag skulle hålla henne ganska rak men ändå så skulle hon jobba på i en bra form. Till slut så gav hon efter och blev riktigt fin. Även fast högersidan fortfarande är ganska jobbig så var hon ändå väldigt fin i galoppen idag!
Fina Märla sista hindret, LA, majpokalen -11! Foto: Lina Bäckstedt Hoppas det var ok att ta bilden! Säg bara till annars så tar jag bort den!

Dillon

Jag tänkte berätta om min relation till Dillon. Dillon är en valack född 1998, korsning fullblod-russ. 2007 så fick jag låna honom av ridskolan på en hoppträning och jag blev direkt kär i honom! Sen började vi tävla så smått på lokala tävlingar och han var så häftig att komma med då man alltid fick sån bra känsla! Vi red bland annat div 2 laget och var "lagankare", felfria i omg.1 och 2, i finalen 1 ner.
2008 fick han prova på svårare utmaningar och vi debuterade LA i februari, felfria i en ackumulator. Sen fick vi hoppa in i vårat lag i finalen i div 1, där vi red vår livs runda och var felfria i LAn där. Sen åkte vi även till Majpokalen som är tradition för mig, bästa tävlingen! Där gjorde vi en toppenritt i en nationell LA, där vi rev sista i omhoppningen. Samtidigt under den här tiden hade jag ju börjat tävla Dino och till slut var jag tvungen att välja... Jag kunde inte ha 3 stycken ponnyer. En var jag tvungen att släppa. Märla var ju självklar att behålla då hon alltid varit min alldeles egna! Sen Dino eller Dillon? Det var ett jättesvårt beslut men eftersom Dillon är så liten (142 cm), så blev det Dino som fick fortsätta tävla med mig! Vi gjorde en sista tävling, en lokal LB hemma där vi kom 4:a, det var skönt att få sluta med flaggan i topp.
Jag har en väldigt stark relation till Dillon, jag kan inte tacka honom tillräckligt för allt han gjort för mig. Han gav mig många fina minnen.
Dillon och jag i Edsbro 2008

Träning!

Har varit på träning med Märla och Dino.
Först var det Märlas tur och jag red fruktansvärt dåligt i början. Hade pissdålig galopp och satt och backade för mycket. Hon ställde självklart upp hela tiden. Sen när vi skulle hoppa en kombination så missbedömde hon a-hindret och hoppade rakt in i det. Sen när jag skulle komma om och började om på banan så kom jag med extremt dålig galopp igen och bara backade så Märla sa nej tack, nu får du skärpa dig och jag flög av, haha! Det gick bra med mig och jag förstår Märla, jag hade sagt ifrån för länge sen! Men sen hoppade jag upp och skaffade en bättre grundgalopp och vips, så gick det som en dans! Hon var verkligen jättefin!
Sen var det Dinos tur och han var lite tittig då han inte hoppat på en 3 veckor och så men jag fick igenom det. Var väldigt noga med att han hela tiden skulle avsluta i form och inte bara få sakta av hur som helst. Han hoppade toppen på slutet.
Dino och jag i Vetlanda 2009

Snart hemma!

Idag kommer jag hem och ska träna för Helena med ponnysarna!
Fina Dino!

Märla <3 Dino


7 saker du antagligen inte vet om mig...

...jag går Sam-turism inriktning på gymnasiet.
...tycker att flygplan är kul eftersom min pappa gillar flygplan.
...jag älskar att lära ut och känner att jag trivs som ridlärare.
...jag har en rottweiler som heter Celma som älskar att sitta i knät.
...jag älskar att studera toppryttare och se och lära av dom.
...min stora dröm är att bli proffsryttare! (Man kan ju alltid drömma!)
...jag har jättesvårt för engelska.
Min vovve Celma!

Mina mål!

Mina mål med ponnysarna just nu är att avsluta min ponnytid så bra som möjligt. Jag vill helt enkelt kunna känna att jag får ett bra avslut med dom eftersom jag fyller 18 iår och bara får tävla dom året ut.
Med Zetra är det kortsiktiga målet att ha kommit ut och hoppat 1 m, 110 iår. Långsiktigt är att hoppa 120-130 nästa år. Tror faktiskt väldigt mycket på den hästen.
Märla, min pärla!

Göteborg!

Hejsan!
Åker till Göteborg idag, borde sitta i bilen nu då detta är tidsinställt. Kommer hem på tisdag så tills dess blir et lite tidinställt!
Jag!

Vem är jag?

Jag är Lovisa Almqvist född 1993, bor på en ridskola, Västerhaninge ridskola eller Blåkulla som gården kallas.
Satsar på att bli ridlärare då jag går ut gymnasiet våren 2012.
Jag började min karriär på Servus, en a-ponny på 106,8 cm. Vi vann i princip allt man kunde vinna i ponnygalopp och han har gett mig så extremt mycket. SM guld 2003, SM silver 2005, derby segrar 2002, 2003 och 2005, Globen 2002-1005, vann ett löp där 2003. Många minns nog även att det var jag och Servus som "fuskade" 2003 i globen då vi sneddade och red innanför häckarna men det var faktiskt för att vi blev prejjade, men men inte mycket att för åt, men 10 år som jag var, blev jag väldigt besviken. Det loppet lyckades även komma med på Globens 10 års jubileums skiva, haha. Servus tog mig även till vinst i landskamp mot Danmark, brons i Skandinaviska 2004, då hade han vätskebrist så vem vet? Han kanske hade vunnit utan den. 2005 fick vi silver i Skandinaviska. Alla de åren hjälpte vi Sverige till vinst i skandinaviska i lag. Servus och jag tävlade även lite dressyr med placeringar men inte lika bra som galoppen.
Globen!
Bästa ponnyn!
Kan det tänkas att jag var lite nervös, hehe?

Efter detta var det dags för b-ponny och jag hade min underbara Minou! Vi startade upp till LB men hann tyvärr inte högre då hon inte höll för hoppning. Sen hade hon tyvärr trånga luftrör så hon lät väldigt mycket när man red.
Henne lärde jag mig extremt mycket på och det var en extremt het ponny. Hoppade som en katt gjorde hon också. Det var hon som visade mig att jag ville fortsätta med hoppning! Vi fick tyvärr ta bort henne 24 april 2006 pga hon inte höll.
Detta var i början på vår karriär! Red inte vackert men hon var ju en pärla som hoppade!

Sen var det dags för större ponny och det var då Märla kom in i bilden!
Merlot är alltså född 2002 och henne har jag haft sen 2006, alltså sen hon var 4 år. Hon och jag har lärt oss tillsammans kan man väl helt klart säga. Vi har gått från LD till MSV B+5 felfritt. Jag red även ungponnychampionaten på henne 2007 och 2008, som 5 och 6 åring. Sen red jag även ungponny SM som 6 och 7 åring. Som 7 åring hade vi ett ner i båda kvalen och gjorde sedan en toppen 0:a i finalen MSV B+5. Hamnade recis utanför prispall på en 4:e plats. Den här ponnyn har ett hjärta av guld och ställer alltid upp. Om man tittar på filmer så har både hon och jag gjort en helt otrolig utveckling på de här åren! Fina vännen!
2008
2011

Sen kom Lord Dino in i mitt liv! Han är en valack som är född 1999. Han hade verkligen inte gjort någonting när han kom och köptes egentligen som ridskoleponny men jag gillade han så mycket så jag fick tävla honom. Mycket jobb har det varit men han har blivit riktigt fin. Det här är nog den bästa häst jag någonsin suttit på, han har så enormt mycket kapacitet och älskar att hoppa! Han är väldigt lik en storhäst och rida också! Han är nu min helt egna ponny!
Dino och jag har faktiskt en seger i MSV B och massvis av placeringar.
Mars 2008, Dinos första tävling
September 2009, en runda som jag tycker väldigt mycket om!

Sen har jag min storhäst Zetra! Han är född 2004 men jag har inte hunnit tävla honom på riktigt än då han är ganska stor och svår då det är så mycket häst. Han har inte så mycket muskler heller så vi håller på att bygga upp honom. Hoppas på att han blir bra så jag kan fortsätta att satsa på honom nästa år när jag fyllt 18. Hoppas väl på tävlingsdebut snart!
Klubbtävling hemma 2010
Det var väl det mesta om mig! Undrar ni något så fråga på bara!