Svettigt!

Red Grammis på eftermiddagen och det blev ett riktigt svettigt pass! Jobbade med att han skulle mjukna som vanligt och som vanligt bli rak. Han kändes verkligen super!
Fixade även en hel del inför Nabarones hemkomst och ska fixa det sista imorgon för på torsdag morgon kommer han! Måste fixa en vattenhink imorgon och sätta upp en ny krubba så är allt klart till honom sen!
Imorgon får jag visa er vad jag shoppade i Göteborg!
Världens finaste!

Hemma!

Är nu hemma med massvis av motivation! Red Grammis imorse och han kändes riktigt fin efter en lugn vecka.
Jobbade med att han skulle mjukna och vara rak och det kändes inte alls att han hade vilat i några dagar, så skönt och väldigt bra för hans kropp att vila några dagar såhär mitt i säsongen!
Imorgon blir det hoppträning! Sen blir det spännande på onsdag för då kommer nog Nabarone, ska bli så spännande som sagt! :D
 
Evelina: Ska bli väldigt spännande allting! :D Nabbis kommer nog sakna sin kompis också! :)
 
En bild som jag fått av Nabbis uppfödare! :D
 

Hälsade på Nabbis

Hälsade på Nabbis idag eller Ron som jag vill kalla honom. ;)
Han var inte lika ponnylik i verkligheten och verkligen riktigt snygg!
Snäll som ett lamm var han också. Han kanske kommer hem på onsdag så jag riktigt längtar till det! Sent nu så får skriva mer när jag kommer hem!


Gbg Horse Show

Sitter nu och väntar på att första kvalet i världscup finalen ska börja! Ryttarna går banan just nu.
Har köpt ett nytt träns till Nabbis och en ny boxgardin där vi ska brodera ridskolans logga! Nej nu ska jag titta på bra hoppning! :D
Update: Det här skulle kommit upp för länge sen men ni får det nu istället!
Alla svenskarna var grymma, kungen Roffe kom 3:a bland annat!


Mysstund

Blev en riktig mysstund med Grammis idag. Först gick jag med honom i ridhuset i ca 20 minuter. Sen när jag kom in så borsta, linimentade jag och såklart lite gos. ;)
Imorgon åker vi till Gbg och det ska bli sååååå kul! Imorgon kväll ska vi se den första världscupfinals klassen!
Bästa hästen!

Jogging

Joggade Grammis i ridhuset idag, han var riktigt fin! Riktigt skönt för honom att få koppla av och gå ner i varv en vecka såhär mitt i tävlingssäsongen, det behöver dom.
Efter att jag hade ridit Grammis så vårstädade jag bland mina saker i stallet så nu ser det fint och städat ut innan jag åker till Scandinavium!
På lördag ska vi träffa Nabarone! Ska bli så kul! :D
Min fina i 130 på Runsten i lördags!

Uteritt

Blev en uteritt med trav på grusvägarna. Var väldigt mysigt och Grammis njöt väldigt mycket av att få vara ute i skogen. Har ju inte riktigt kunnat rida ut i vinter med tanke på all snö så väldigt kul att kunna komma ut!
Igår skrittade jag ut barbacka och bara njöt.
Den här veckan kommer vara väldigt lugn för Grammis, imorgon och på onsdag ska jag också rida ut, om vädret tillåter det vill säga, annars får jag jogga honom i ridhuset.
Sen torsdag-söndag ska Sandra ta hand om honom och då ska han få lite skrittpromenader.
Han har gått väldigt mycket och nu och en hel del tävlande så tycker verkligen att han är värd en vecka och bara ta det lugnt!
Kungen ute i skogen idag!

Dagen efter

Idag är en sån där dagen efter tävling dag. Det betyder att det varit en väldigt lugn dag. Har packat ihop allting från igår, ska strax ut och gå en sväng med Grammis. Måste även planera min morgondag. :)
Saknar min fina kille!!! <3

Tävling Runsten

Tävlade som sagt på Runsten idag.
I 120 så var det rätt trängt på en linje mellan trippelbarr-räcke, så red jag fram lite för mycket där och då fick vi med oss räcket tyvärr men annars var han helt ok den rundan.
130 så var han helt fantastisk! Mellan 2 och 3 skulle jag rida på 5 galoppsprång men jag fick hjärnsläpp och red på 6!!! galoppsprång... Så himla dumt men det är ju sånt man lär sig av också.
Efter det red jag riktigt bra och min häst var klockren, så sjukt kul. Han hoppade så himla fint!
Nu väntar en lugn vecka när jag är Gbg sen ska han igång som vanligt. Nästa tävling är inte föräns om 3 veckor i Skogslotten, Majpokalen. Första utomhustävlingen!
 

Dagens ridpass

Red för Monica idag och det gick riktigt bra stundtals. Arbetade även idag med att han skulle vara rak och arbeta med bakbenen, vissa stunder gick han helt fantastiskt!
Känns bra inför tävling imorgon, har tvättat honom och smörjt allt, resten hinner jag göra på morgonen innan vi åker imorgon.
Hoppar 120 och 130 imorgon på Runsten. Det blir även sista inomhustävlingen!
Jag och Grammis efter vinst 110 cm på Skogslotten, Majpokalen 2012.

Vila i frid Brave

Idag så lämnade Brave jorden för att galoppera till Trappalanda och slippa all smärta. Tog farväl av honom igår kväll och det gjorde väldigt ont i hjärtat! Men han har det bra nu! <3


Dagens ridpass

Red Grammis idag vid lunch. Monica kunde tyvärr inte så jag fick rida själv. I början gick det så fruktansvärt dåligt och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men efter att jag hade arbetat honom i nedsittning så blev han efter ett tag väldigt fin! I galoppen så frustade han och verkade riktigt nöjd med det hela!
Försökte även idag fokusera på att han skulle vara rak hela tiden och att han inte ska skjuta ut bogen.
Är väldigt nöjd med honom för han blev som sagt riktigt fin på slutet!

Dagens dressyr!

På morgonen så fotade Marie mig med Brave, super fina bilder blev det. :)
Red dressyr för Monica idag på Grammis och det var riktigt jobbigt! Vi arbetade med att han skulle vara rak och att jag inte skulle dra i innertygeln utan att jag skulle hålla i yttertygeln, och det är så himla lätt att man drar i innertygeln istället. Fick till det riktigt bra några gånger och då känns det verkligen super!
Ska rida för Monica imorgon igen och då fortsätta, antagligen lite med samma sak. :)
Vinst på Södertälje 120 cm, 24/3-13

Nabarone Lux N

f. 2010 Nabab de Rêve-Cortez-Maximus
 
Nabarone eller "Nabbis" som han kallas just nu är en 3 åring som vi har köpt. Han blev kastrerad i torsdags och det ska få läka innan han kommer hem till Blåkulla. Just nu är han 160 cm, så förhoppningsvis blir han inte så stor. :) Han har en väldigt fin stam i alla fall med Nabab de Rêve som pappa som bland annat är pappa till Vigo d´Arsouille som vann VM 2010 tillsammans med Philippe Le Jeune, Eurocommerce London som fick silver i OS i somras med Gerco Schröder, Valentina van´t Heike som tillsammans med Jos Lansink har haft många framgångar i svår klass.
Sammanlagt har pappa Nabab de Rêve haft hela 23 avkommor i svår klass.
Nabab de Rêve, enda filmen jag hittade på honom.
 
Avkommor efter Nabab.
 
Fantastiskt fina Eurocommerce London.
 
Hans mamma har även gått 150 hoppning och han har ett riktigt bra temperament, som hingst hade han inga problem att stå brevid ston. Han har väldigt fin stam även längre bak, såsom Cortez, Maximus med mera!
Han är uppfödd av Stuteri Lux N, som har massor av extremt fina unghästar! :)
Nabarone när han var 2 år! :)
 

130 debut!

Var i Gävle i helgen och min häst har varit riktigt fin! Dock har tyvärr jag klantat till det i 120 klasserna.
Debuterade 130 i fredags och det var en super runda! Så himla kul. Rev tvåan, han kom egentligen rätt bra på det, han hade dock korsgalopp innan och det kändes som att han blev lite okoncentrerad och kom lite nära och rev då, men annars var han himla fin.
Ska skriva ett inlägg om Nabarone sen så ni får veta lite mer om honom, det kommer antagligen imorgon eller något liknande. :)
 

Har en hel del att berätta!

Jo man kan väl säga att det hänt en hel del! Därför det varit extremt dålig uppdatering. Var i alla fall på Södertörn den 1 april och hoppade andra div. 1 omgången. Hade där 0-4 i förklassen och 4 fel i lagklassen men han var mycket fin!
Hopptränade igår och han var grymt fin, känns riktigt bra inför 130 debuten i helgen!
Tävlar i Gävle i helgen, hoppar torsdag 120, fredag 130 och lördag 120.
Vi har även köpt en 3 åring som jag ska ha, som är efter Nabab de Rêve-Cortez-Maximus, riktigt trevlig stam. 
Nabarone Lux N heter han och verkar vara en snäll och positiv individ. :) Får berätta mer om honom när jag kommer hem från Gävle!
Nabarone Lux N