Älskade Servus

Årets Globen blev inte riktigt som jag hade trott.
På fredagens föreställning så krockade Servus med en annan ponny på invigningen. Jag såg inte själv vad som hände men när jag tittade ner i arenan så står Servus där på tre ben! Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv... Jag trodde helt klart att han hade brutit benet. Jag satt uppe på b-läktaren så jag var väldigt högt upp, men så fort jag såg att Servus stod där nere på tre ben så sprang jag allt jag hade ner till framridningen, där jag visste att jag borde hitta honom. Många tankar hann fara runt i mitt huvud.
När jag kom ner så stod Servus redan i en spolspilta och veterinären hade redan varit framme och dubbelkollat att inget var av. Dock så stod han fortfarande inte på frambenet och han skakade, lilla skrutten. Sen fick han iaf kylpaddar och smärtstillande. När han hade fått smärtstillande så ställde han ner benet och slutade skaka och då kändes det hela iaf lite bättre. Sen fick han stå där en halvtimme-timme med kylpaddar på benet och äta hö samtidigt.
När han hade ätit upp hans hö fick han gå till sin box, där han fick back on track på benen, alltså värmande. Sen fick han stå med det över natten.
Dagen efter när vi kom till Globen så tog vi ut och gick med honom och kollade att han kunde gå bra så han skulle få åka hem. Visst rörde han på sig bra så han fick åka hem.
Väl hemma så har allt gått jättebra, först på lördagen så fick han benet kylt en gång i timmen 10 minuter. Efter det på söndagen så fick han bara vila i sin box.
I måndags fick han till och med gå ut i hagen och han var överlycklig och brallade till och med iväg! Då blir man lycklig, när han tre dagar tidigare stått på tre ben inne på Globen, att han nu är så pass fräsh att han kan bralla i hagen, inte det minsta halt heller!
Idag visades han för veterinär och hon gav tummen upp att han fick börja ridas igen!
Ryttaren Frida gick det som tur var bra med.
Jag måste tacka speciellt veterinär Marianne och hennes team som gjorde allt för Servus!
Och alla andra som skickat SMS och brytt sig på Facebook eller kommit fram till mig och frågat om honom!
Servus får sitt ben kylt direkt efter olyckan. Han är världens finaste och jag klarar mig inte utan honom!

Globen!

Äntligen är det Globen dax igen! Servus har varit där sen i tisdags och jag var med på träningen igår. Servus älskar att vara på Globen och det syns så på honom! :) Ikväll är det genrep och imorgon kör showen igång!
Bild: Frida och Servus efter träningen i tisdags! :)


Svar på kommentarer

Svar till Nora:
Jag har en vit Iphone 3GS :)
Svar till Felicia:
Jag rider oftast med stövlar men mina stövlar är sönder nu så nu använder jag chaps. Men mina stövlar är ett par pioneer, men kommer köpa ett par nya nu i Globen då mina är total sönder.

Mys med finaste!

Idag har jag myst och borstat på världens finaste som alla andra dagar nu när han vilar. Han är så go att hålla på med och blir överlycklig när jag kommer! Saknar att rida min finaste! Bjuder på ett kort från idag! :)


Gammal film

Jag och Märla träning för Helena 26 feb 2008

Gamla bilder på M

Gamla bilder på mig och M från 2007

Hiss...

till web-tv;n som man kan följa live under ponny-SM! Var så himla kul att kunna följa det hela även fast man inte var där! Själv satt jag klistrad framför datan från att det börja, tills det slutade! Så himla spännande! Jag och Dino skulle ju varit därnere och ridit Stilhoppningen, Mountain Horse, men han vart ju halt så blev ju tyvärr inget med det...
Älskade Dino flyger över vattengraven i Visby!

Markarbete

Vi hade som sagt markarbete idag. Hade en serie med tre travbommar, ett travsprång och ett litet kryss. Först red vi bara på medellinjen och skuttade över lilla hindret! Då var han väldigt fin och lyssnade bra. Sen la vi till volter framför serien i både varven för att få de mjukna och han gjorde även det väldigt bra. Vi fick däremot lite problem när vi tog bort travbommarna och bara hade en bom framför kvar! Då tappade han bjudningen första gången, men sen satte jag bara mer tryck så fixade han det galant! Han är riktigt härlig att hoppa och har en go inställning!


Mys

Myser med Brave inför dagens hopplektion. Idag blir det markarbete och eftersom jag inte rider så mycket nu när Dino vilar så ska det bli jättekul! :)


Lycklig tjej!

Gick in på Julia Sjöströms blogg som jag tycker rider väldigt bra och har en fantastisk fin ponny! Hon hade skrivit ett inlägg om mig här!
Tycker verkligen att man ska hylla såna människor! Hon rider som sagt sjukt bra, har gjort allt jobb med Katinka och Katinka är fantastiskt fin! Sen verkar hon ha ett fantastiskt band med sin fina ponny!
Sen tack Julia, för att du gav mig några fina ord på din blogg! :)
Julia och Katinka! Hoppas det var ok att jag tog bilden, säg till annars! :)

Fantastiska!

Mina underbart fantastiska ponnyer i MSV B Nyby-Torshälla Maj -09!

Saknad

En av våra bästa rundor! Klockrena fina ponnyn! Ska faktiskt träffa henne nästa lördag!

Stor skillnad...

Dinos första tävling LD-LC Mars 2008
Dino vinner LB Juli 2011

Lektion

Har haft lektion idag och det gick så himla bra!
Hade lektion för 2 tjejer, och det funkade verkligen super.
Har verkligen kommit på att det är det här jag vill göra, jag tycker det är så HIMLA kul. Ska bli intressant nu när jag ska hålla lektion minst varannan vecka. Sen hoppade Manda och Märla pay and jump idag, felfria i 80 cm, så himla duktiga!!!
Märla, dressyrtävling! Foto: Marie Krüger

Svar på kommentar

Svar: Västerhaninge Ridskola, men kallas mest för Blåkulla Ridskola. Ligger i Västerhaninge söder om Stockholm. Här hittar du hemsidan!

Vad ska jag hitta på...

att skriva? Vill för det första tacka för alla fina kommentarer, ni är bäst!
För det andra så måste jag fråga vad ni vill läsa om, har inte så mycket att skriva om nu när jag inte rider Dino och inte har någon annan egen häst att rida varje dag! Så vad vill ni att jag skriver om? :)
Jag i skolan, utan ridkläder.

Vilka är ni?

Vilka är ni som läser min blogg? Lämna gärna en kommentar och berätta om er så besöker jag er blogg om ni har någon! :)
Jag och Märla Sundbyholm 2008

Minou

Jag och Minou efter en tredjeplats i en LC. Kanske 2004-2005?
En av våra första tävlingar tillsammans. Vet inte riktigt vilket år.

Långsiktiga mål

Jag har en del mål i livet. Jag vet vad jag vill och vad jag ska hitta på efter skolan. Efter skolan ska jag gå på Strömsholm, ridledarutbildningen 3 veckor. Efter det ska jag jobba 1 år innan jag kanske ska gå hippologen. Samtidigt så vill jag ju ha en stor häst som jag kan få tävla och ha kul med.
Mina långsiktiga mål är att bli ridlärare och samtidigt tävla flitigt och ha fina hästar. Vore riktigt roligt att någon gång få hoppa en 150. Man måste ha mål och jag har ingen aning om med vilken häst jag ska uppnå dessa, men det vore riktigt roligt!
Drömmar måste alla få ha! :)
Dino MSV B Sundbyholm 2009

Dagens ridpass!

Red Brave idag. I början gick det inte alls bra och han gick med huvudet uppe i vädret. Då fokuserade jag bara på att rida fram och vara mjuk i handen, så skulle han nog till slut ge med sig. Till slut gav han också med sig och var riktigt fin! Jobbade med att flytta honom, sen även med att han skulle galoppera sakta med fortfarande med lite power, han fick liksom inte bara dö ut. Han var iaf riktigt fin idag!
Hittade ingen passande bild på Brave så fick bli en på Märla från Majpokalen. Måste verkligen ha nya bilder!

Våra ridskolehästar

Fick en förfrågan om jag kunde lägga upp alla lektionshästar, så varsågod:
Ponnyer:
Servus: A-ponny. Känner ni lite grann redan! Enligt mig kungen i stallet, hehe! Vill gärna berätta att han är störst bäst och vackrast och kan därför vara lite sur mot de andra hästarna. Däremot världens bästa för barnen att rida förutom att han kan var lite studsig i traven. Men jag älskar den här ponnyn!
Snobben: A-ponny. En shettis som vi lånar. En riktigt tuffing som hoppar riktigt trevligt men de gäller att barnen gillar fart. Fast han kan ändå gå med de små barnen.
Daim: A-ponny. En stentuff shettis som liknar en nordsvensk. Har varit med 2 år i showen i Globen och är bara toppensnäll!
Moonlight: B-ponny. En liten welshkorsning med en hel del humör. Ändå är hon toppen och rida och riktigt populär!
Aquavik: B-ponny. Ett litet russ på endast 6 år. Trots sin ålder hänger hon med och gör allt precis lika bra. Är såklart lite svårare i hoppningen då hon är så orutinerad men hon hoppar super trevligt så hon kommer nog bli toppen!
Trozina: B-ponny. Jätte trevligt russ som även hoppar trevligt. Om jag inte har helt fel så är hon nog ganska populär.
Trixa: B-ponny. Vårt tredje russ som har några år på nacken. Hon är nog den mest välridna lilla ponnyn vi har och kan barnet på ryggen rida så går hon så fint i form och gör precis det hon ska. Hoppar toppen också.
Sanna: B-ponny. Sannas ryttare Frida har henne hos oss mot att vi får låna henne tre dagar i veckan. Sanna är väldigt trevlig och är en riktigt läromästare! Super både i dressyren och hoppningen!
Skrållan: B-ponny. Skrållan som egentligen heter Texas Lady Sioux är våran pärla. Lite sur i spiltan men har lärt 100 tals kan jag nästan lova barn att rida. Toppen snäll vad gäller allt när ryttaren sitter på ryggen.
Charming Curt: B-ponny. En ponny som jag själv tävlade upp till LA med som bäst ett stopp när jag red b-ponny. En underbar ponny som dock kan få för sig att saker är läskiga ibland men han är nästan alltid snäll som ett lamm!
Cilvia: C-ponny. Henne lånar vi också. En trevlig och väldigt snäll ponny, känner henne inte så väl dock.
Nanook: C-ponny. Jättefin ponny, dock sur när man gör iordning honom, men när man väl rider honom är han riktigt trevlig. Före sommaren red jag till honom lite och han är riktigt trevlig när han lossar.
Conquest: C-ponny. Vår pärla som gör allt man ber honom. Super trevlig att rida och riktigt populär!
Meja: C-ponny. En av fjordingarna som vi hyr. Väldigt trevlig och passar alla typer. Nybörjare som duktig kan rida, och det funkar lika bra!
Bråka: C-ponny. Hyr vi också. Samma som Meja men jag tror att Bråka är lite starkare men väldigt trevlig.
Bandit: C-ponny. Hyr vi också. Samma som de andra två fjordingarna. Det är tre väldigt trevliga och extremt fina fjordingar vi har turen att låna från Sindarve!
MP Girl: C-ponny. En ponny som är ganska ny. Lite sur när hon får mat men annars är hon väldigt trevlig att rida. Inte den piggaste men hoppar mycket trevligt och är fin på marken.
Marco Boy: C-ponny. Marco är bara 5 år så han går inte så mycket lektioner men han är väldigt trevlig och kommer nog bli toppen!
Frank: C-ponny. En ponny från Tyskland som har blivit såååå fin efter mycket arbete av de instruktörer och elever som ridit honom. Är lite tittig när han hoppas men när han hoppar, hoppar han väldigt trevligt. Heter egentligen Nachtfalke.
Silver Dream: D-ponny. Våran gammel dam. Har varit med länge och vet vad som gäller. Går mest nybörjarlektioner nu men hon är verkligen toppen snäll!
Liverpool: D-ponny. Ny ponny som vi lånar. Vet tyvärr inget om honom, men han verkar trevlig.
Nobile: D-ponny. En väldigt trevlig tysk ponny som är väldigt fin både på marken och i hoppningen.
Frasse: D-ponny. Heter egentligen Inters Fairplay men kallas för Frasse. Han är endast 4 år och rids just nu bara av personalen. Har tyvärr aldrig sett honom men han ska vara väldigt trevlig.
Fritz: D-ponny. En till tysk ponny som hoppar vääääldigt bra! Han är väldigt trevlig.
Dionne: D-ponny. Helsyskon med Dillon. Väldigt fin i dressyren.
Dillon: D-ponny. Känner ni också lite grann, jag tävlade honom upp till nationell LA och kvalade MSV B. En favorit i stallet och världens kelgris! Får alla att stanna till lite extra vid hans box och kela. En riktigt favorit att rida också.
Stor häst:
Napache: En väldigt trevlig skäck som går riktigt bra i dressyren.
Jaspis: En genomsnäll häst som är trevlig på marken, kanske inte jätte mjuk men gör det han ska.
Mistel: En dam som är en riktig läromästare i både hoppningen och dressyren. Däremot har hon lite humör och går inte med på vad som helst.
Amigo: Våran gentleman!!! Den här killen är den snällaste av dom alla. Tyvärr börjar han bli lite till åren men han är fortfarande pigg och kry. Däremot går det inte så fort med Amigo, men han är så snäll!
Chivas: Chivas är vår populäraste lektionshäst! Bra på allt, snäll och trevlig. Jag har tävlat och tränat lite på honom och jag älskar honom!
Loona: En dam som är trevlig i både hoppningen och dressyren!
Petter: Han har världens finaste svans och verkar väldigt trevlig att rida och genomsnäll!
Aris: Ganska ny men trevlig och gör det han ska.
Goliat: Största hästen i stallet. Kan se läskigt stor ut men egentligen är han ur snäll! Är trevlig att rida också, har lugnat ner sig med åren.
Leon: En av de populäraste i stallet. Särskilt fin i dressyren men hoppar också.
Dejavou: Väldigt fin i dressyren och populär.
Brave: Brave som jag rider. Väldigt fin att hoppa och fin på marken.
Zetra: Kanske ni känner igen. Stora och starka Zetra, men ändå så snäll!
Makur: Vet inte så mycket om Makur tyvärr. Endast sett honom bli riden en två gånger cirka... Ser däremot trevlig ut.
Nina: En dam med humör! När man får henne med sig är hon hur trevlig som helst!
Jag hoppas verkligen jag har fått med alla hästar nu men tror det, är lite svårt att räkna upp alla inne men tror alla är med. Om någon som vet vilka är ser någon som fattas säg bara till. Dino är inte med för honom känner ni ju och han är ju min. Sen känner jag inte storhästarna lika mycket som ponnyerna, därför inte lika mycket text där. Hoppas ni uppskattar inlägget!

Hoppträning

Hoppade alltså Brave idag för mamma på hennes hopplektion. Märks att jag inte känner honom så bra men jag är väldigt nöjd med honom idag. Får lite problem ibland för att jag får svårt med avstånden, så brukar det vara när man ska över till stor häst från ponny... Men han skötte sig riktigt bra och hoppar väldigt trevligt. Jag kan få lite problem ibland också med att han blir för låg i formen och då inte riktigt ser hindren. Ska försöka filma nästa träning med honom!
Brave på Gotland sommaren 2010

Hoppträning ikväll!

Ikväll blir det hoppning med Brave! Ska bli riktigt kul att hoppa honom, för nu var det ett tag sen sist. Innan det blir det att borsta och mysa med Dino.
Om ni kommer på något ni vill läsa om så är det bara att säga till så ska jag försöka skriva om det!
Märla och jag sommaren 2010. Foto: Sara Vilhelmsson

Kärt återseende!

Mina två favoriter fick träffa varandra igår och de var så lyckliga! Vi hade blåbärshoppning och efter det fick Amanda & Märla vara med och hoppa 70 och 80. De var super duktiga och nollade båda starterna! Jag kan inte annat än att vara stolt över dom två!

RIP Hickstead

Helt sjukt det som hände. Lider med Eric Lamaze och hans team!

Weeeei!

Tack alla ni som grattat mig! Så himla snällt!
Jag hade en underbar dag, började lite lugnt, men på kvällen sen så gick jag med 5 kompisar och åt middag på Jensens. Det var suuuuuper gott och när dom fick veta att jag fyllde år så fick vi gratis glass buffé! Kunde liksom inte bli bättre! ;)
Har fått en massa fina presenter också, underbart! :)

Helt sjukt!

Idag är det min 18 års dag och därmed lär det inte bli någon vidare bloggning idag... Men det här tidsinställda kan ni iaf få! :)


Dagens ridpass!

Har haft ridpaus en vecka nu när jag inte rider Dino men idag så red jag Brave!
Jobbade mycket med serpentiner och att jag saktade av på medellinjen. Sen i galoppen jobbade jag med att han skulle vara rak på rakt spår. Han är fortfarande ganska svår i traven när han börjar slå med huvudet, men så länge jag hittar en bra kontakt och rider fram så går han väldigt bra.
I galoppen vill han inte riktigt vara rak utan han flyter ut med bakdelen.
På slutet var han riktigt fin och jag fick nöja mig.
Tycker väldigt mycket om den här hästen måste jag säga, han är så mysig och fin!
Brave är såååå söt!

Gästblogg by Lina :D

Tjenare!
Lina Ling-Vannerus heter jag och nu har Lovisa tvingat mig å blogga här på hennes blogg ;) Nu sitter vi och gör ingenting och har lite smått tråkigt tror jag.. Happ, vad ska jag skriva då? Hur underbar person Lovisa är? Nä, det vet alla redan :P
Jo, idag har vi i alla fall chillat här på Blåkulla, det är alltid trevligt att vara här måste jag säga! I morse red jag mina två stora hästar och tog sedan tåget från Södertälje till Västerhaninge med ett byte vid Älvsjö. Helt otroligt att jag överlevde!! Var helt säker på att jag skulle gå vilse och aldrig hitta hem igen... Hue :s
Jag är då Lovsas kompis Lina som är 15 bast och bor i S-tälje, det är ingen gangster stad som alla tror - bara man känner rätt personer-.  Jag och Lovisa lärde känna varran för massor med år sedan, vet inte riktigt när men, men. Tror att vi hade Märla och min gamla ponny Pride´s Super Duper och tävlade lite samma klasser och när jag började träna för Helena Persson blev kontakten starkare :)
Jag har två egna hästar som heter L´escadeur och Epcote. Lelle är en åtta årig valack efter Landor S som jag tävlar 120 på. Epcote är en sju årig valack efter Escudo 1 som jag tävlar 130 på, Epcote är bäst! Han är en sådan häst som alltid ger en glädje och som bara är perfekt för just mig! Helt fantastisk faktiskt ;)
Det är ganska konstigt hur man bara är så bra med en häst och kan dn utan och innan bara av att se den.. Epcote fick jag våren 2010 efter en häst-letar-helg i Tyskland, när han kom in i manegen var allt bara rätt. Så häftigt! Super var faktiskt lite samma känsla och jag tror att Märla är Lovisas "Epcote". Jag hoppas att alla får en "Epcote" en dag, fast ingen får min ;)
Så nu har jag skrivit lite, hoppas ni är nöjda :) Puss & hej
Lina


Jag, Lina, utan hästkläder :)


Lelle och jag hoppar 150


Super min gamla c-ponny som nu ägs av Elin Winborg :)

Och eftersom att vi inte hittar någon bra bild på Epcote blir det film från Norrköping Horse Show :)


Min vän

Du ger mig lycka och gör mitt liv värt att leva! Jag älskar dig, vännen!