Framsteg!

Ron har verkligen gjort framsteg! Är så förtjust i den killen! Igår så red vi utan ledare med draghjälp och vi travade till och med själva även om vi fick lite hjälp av Sandra och Frasse! Han är så cool och tar det hela med ro. Känns skönt att Monica kan släppa mig mer och mer då han mest gå och biter i linan som Monica håller i och vill gärna gå på henne. Bebisfasoner, hehe. ;) Men som sagt han sköter sig fantastiskt. Idag fick han ledigt och det var han så värd!
Grammis red jag på utebanan igår och han var riktigt fin. Jobbade mest med att få honom rak och han var som sagt väldigt fin och kändes bra efter helgen. Han fick tyvärr vila idag också då jag skulle ridit ut men vädret var piss och då hann jag inte rida i ridhuset, men men. Har iallafall pussat och gosat med honom! :)
Trött kille idag! :)

Tävling Vingåker

Igår var det tävling i Vingåker.
I 120n så fick ett väldigt tråkigt nedslag på näst sista hindret i grunden då han kom liiiite för nära och tog frambommen. I början av den rundan red jag lite av och på men sen på slutet av runden kom jag igång och red mycket bättre!
Sen kommer vi till 130n!!! Vilken fantastisk häst jag har! Vi var felfria i vår 3:e 130! Jag svävar fortfarande på moln. ;) Han var helt sjukt fin och fightades med mig och han bjöd på väldigt fina språng! Så nu har vi bara en nolla kvar tills vi är kvalade 140! Även fast det kommer få vänta ett tag! :)
Jag älskar den här hästen så oerhört mycket, han är verkligen det bästa som hänt mig! <3
 

Update!

Tänkte uppdatera lite här!
Grammis hopptränade igår, riktigt fin var han så det känns bra inför söndag då vi åker till Vingåker och hoppa 120 och 130. Han är riktigt fin att rida på marken också så det är himla kul! :)
Ron går det verkligen framåt med! Idag så travade jag till och med, Monica höll i. Jag kan även starta och stanna själv så det är kul när man verkligen känner att det går framåt. Han lär sig så fort också! :)
Runstenshoppet 2012, vinst 110 cm!

Majpokalen

Var på Majpokalen/Skogslotten i helgen med Grammis. Han har varit super hela helgen!
Fredag 120 cm: Red min klass kl 21 30 så var sjukt sent... Men Grammis påverkades inte och hoppade riktigt bra, dock så fick jag ett tråkigt nedslag ut ur en kombination där man på filmen ser att han ligger perfekt men han fick helt enkelt med sig den bommen.
Lördag 125 cm: Min ridning var inte lika bra den här dagen och det blev lite "på och av", sen när jag kollat på filmen så ser det inte lika farligt ut men känslan var inte alls bra..
Söndag 120 cm: Kortade tyglarna och hade bättre tryck i galoppen och han var så sjukt fin!!! 0:a och 4:a och det var verkligen super nöjd med. Min ridning var bra och han svarade med väldigt fina språng, så himla kul!!! :D
 

Hoppträning

Idag hopptränade jag för Helena på Grammis. Tyckte jag fick väldigt blandade språng. Han hade lite bråttom emellan åt och hoppade då lite nonchalant, men vissa språng var super fina! Fick en väldigt bra avslutning i alla fall där han hoppade upp sig riktigt fint. I helgen åker vi till Majpokalen/Skogslotten och rider 120 fredag, 125 lördag och 120 söndag. Är riktigt taggad och jag hoppas att min kille är det också! Han hade lyckats bli riktigt svettig också i värmen så när vi kom hem blev det en mysig dusch så han fick bli av med all äcklig svett! Skönt!
Idag så har jag även suttit på Ron för första gången. Det gick väldigt bra, förutom att han vid några tillfällen hoppade till för att tyckte det var lite läskigt. Men i det stora hela skötte han det väldigt bra!
Jag är så himla glad att jag kan ta hjälp av Monica med fler hemma som är vana med unghästar!
Världens bästa häst i vårat livs bästa ögonblick! Foto: Marie Krüger

Gårdagens utmaningar

Igår hängde jag på Ron och han var så snäll så! Vi hade även ett par stigbyglar på sadeln, för det hade vi inte i fredags. Idag ska jag springa lite med honom med stigbyglarna så han vänjer sig med att dom hänger och slänger lite som dom vill, dom där stigbyglarna. ;)
Grammis red jag ett lättare pass i ridhuset eftersom han var ute och galopperade igår. Sen fick han en lite längre avskrittning och en lång borstning. Världens finaste kille!
När jag hänger på Ron igår!

Duktig kille!

Idag så hade vi sadel och träns på Ron och så började vi med att jag gick runt i ridhuset. Sen fick jag ställa mig på en pall och klappa på sadeln så han ska lära sig att han ska ha något på ryggen. Han var cool lugn med allt så imorgon ska vi sätta på stigbyglarna också! Han har blivit hängd på innan han kom hem till oss så att han har ju haft sadel på förut, det är skönt. Så himla snäll och cool än så länge i alla fall!
Grammis red jag ut i skogen med Jessica och vi galopperade dom en del och det var väldigt nyttigt för Grammis, behöver bättra på konditionen en del! :)
Ron med sadel och träns på! :)

Hemkomst!

Red Grammis på morgonen och jobbade på som vanligt. Han kändes mjuk och fin och väldigt fräsh!
Känns skönt att det börjar lossna i dressyren!
Sen har Nabarone kommit! Eller som jag kallar honom "Ron". Han har i alla fall varit sten cool! Släppte honom i ridhuset när han kom så han fick springa lite efter den långa resan. Han tog det hela väldigt bra!
Har borstat honom idag och sett till så han ser lugn ut och han har verkligen varit sten cool hela dagen.
Han verkar verkligen vara super snäll!
Sötnosen i sin nya box!