Regn, regn, regn...

Det har verkligen regnat heeeeela dagen här! Har jobbat idag mellan 7-16 30.
Red Grammis på min lunch och han var fin. Red ganska hårt igår så idag fick han ett lugnare pass. Men checkade av att han lyssnade framåt och tillbaka och han var riktigt fin.
Imorgon blir det ett trim pass för på söndag är det tävling på Märsta. Hoppar 110 och 120 och jag är riktigt taggad för att han har varit så himla fin på träning!
Brave går bra, hoppade honom i tisdags, lite studs och om allt går vägen ska han tävla i slutet av oktober på en lokal tävling hemma.
Ni får en härlig bild på hur blött det var idag när vi tog in ponnysarna (som förövrigt inte ville komma in ;)).

Hoppträning

Hopptränade idag med Grammis för Helena och det gick så himla bra!
Han hoppade helt fantastiskt, jag red bra för en gångs skull!
På slutet kändes banan rätt hög, vet inte vad den låg på men han hoppade med lätthet, så himla kul.
Svävade verkligen på moln efter träningen, haha!
Red Brave för Monica också och vi jobbade med att han skulle acceptera min hand och det var svårt men på slutet blev det super bra.

Vilodag

Idag var det söndag och mina killar vilade. Grammis vilar från sitt balltramp, förhoppningsvis kan jag rida honom imorgon. Han har ju inte stått så många dagar så skulle vara skönt om han kunde komma igång imorgon.
Brave fick bara komma in och bli borstad idag och det tyckte han var super skönt.
Numera kommer han till mig utan problem i hagen och jag kan lätt fånga honom, det är så himla roligt att han har blivit så positiv. :)
Söta Brave!

Balltramp

Grammis har fått ett balltramp så han vilar nu och det blir ingen tävling imorgon. Synd för jag var verkligen taggad för tävling!
Men Brave går väldigt bra! I fredags red jag för Monica och det gick verkligen super! Fick jobba hårt men fin blev han. Idag red jag ut en sväng med honom.
Bild från i vintras på finaste Grammis!

Fantastiska hästar!

Jag är så glad över de fina hästar jag har!
Hoppade Grammis idag, tävling på söndag i aspvik nämligen, 110 och 120. Han var grymt fin! Jag är så himla glad att jag har den fina hästen!
Sen red jag Brave och han var verkligen sjukt fin! Red mitt första riktiga pass efter sommaren. Red bara en halvtimme där jag la in många skrittpass men ändå! I ena galopp var han så himla stadig, i andra blev han trött och blev slängig med huvudet.
Men det roliga är att jag verkligen märker varje dag hur han blir starkare och han är så himla positiv och glad! :D
Bilden är på en av mina ridläger elever och Grammis som jag fick hjälp och skritta av! Han är så snäll min lilla häst! :)


Globen

Min goa hemmaklubb skrev om min vinst också!

Ridläger!

Nu har jobbet dragit igång och den här veckan har jag ridläger. Alltid lika roligt att ha lektion!
Just nu är jag påväg till Solna för att göra om teoriprovet på bronsmärket som jag inte klarade. Ska göra det tillsammans med en annan kurskompis! :)
Men att jag inte klarade teorin i bronsmärket betyder inte att jag inte klarade kursen för det gjorde jag och det har jag bevis för! :)


Dressyrlektion

Red först Brave på morgonen och han var super! Satt lite ner på honom idag och han blir stadigare och stadigare i formen men när han blir trött så slår han gärna med huvudet. Jag blev iaf riktigt nöjd med honom och det känns skönt att komma igång med honom igen!
Sen var det Grammis tur och honom red jag för Monica. Det gick så himla bra! Monica är så duktig på att kunna ta ur det bästa ur en häst. Fick arbeta med att hans ytterbog skulle följa med och att han inte skulle skjuta ut den och han blev grymt fin.
Bästa hästen på prisutdelningen på Riksmästerskapet!

Grammis på Runsten

Foto: Marie Krüger

Fina hästar och fina vänner

Idag har jag haft en hel fantastisk dag!
Började med att ta in Brave och rida honom. Fortsatte med trav och la in lite galopp. Han var riktigt fin och jag fick väldigt bra hjälp av min mamma.
Min mamma hjälpte även mig och red Grammis, han kan vara lite svår i dressyren så då hjälper mamma mig 1 gång i veckan ungefär. Han var iaf grymt fin! Imorgon ska jag rida Brave först och sen ska jag rida dressyr lektion för Monica på Grammis! Ska verkligen bli super kul, både han och jag behöver det väldigt mycket.
Efter att jag hade ridit så sprang jag runt på gården och fixade inför middagen jag skulle ha med ridledargänget.
Blev en grymt mysig kväll med middag, rundvisning på gården, massa prat, skratt och spel!
Blev en lång kväll då de sista åkte kl 23, men de gör inte mig något för de är fantastiska människor!
Vill ni förresten att jag ska berätta lite mer om ridledarkursen?
Jag och Chivas i terrängen på Strömsholm.

Student

Har ju faktiskt hunnit ta studenten också så tänkte att ni skulle få ta del av några av de fina bilderna Marie tog på mig med Dino som vacker vit modell. :)

Dagens ridpass

Idag red jag bara Brave. Han har varit igång sen i tisdags och travas bara en så länge, men eftersom han sätts igång efter sommarbete och inte efter skada så ska det ändå inte ta så lång tid innan han är igång igen.
Red iaf ut med ett gäng från ridskolan och det var väldigt mysigt, när vi kom hem fick han trava lite i ridhuset också.
Grammis har skavsår vid frambenen precis framför sadelgjorden så han har fått vila några dagar men det verkar som att det ska gå att rida honom imorgon. :)
Min fina kille när jag rider fram på Runsten. Foto: Marie Krüger

Vi börjar om igen...

Har inte bloggat på sjukt länge men det har varit så mycket med Strömsholm, kursen jag gick där och sen tävling i Hammarö och efter det åkte jag till Gotland.
Nåja, kursen på Strömsholm gick super, Chivas var tyvärr spänd första veckan men blev sedan bara bättre och bättre. Hade underbara kurskamrater och tiden på vackra Strömsholm bara sprang iväg. Dock var man väldigt trött när man kom hem efter hårt jobb, men det var det värt för så sjukt kul som det var!
Efter Strömsholm var jag hemma cirka 1 och en halv vecka, Grammis hade mamma ridit när jag var borta så han var igång. Iaf så åkte jag, mamma och Grammis till Hammarö i Karlstad, till Equality Lines fina anläggning!
På torsdagen var det en uppvärmningsklass och det var fruktanssvärt varmt och det märktes på stackars Grammis och vi fick 3 ner. Jag red dåligt, började backa honom in i hindrena och eftersom det var så varmt så blev inte Grammis så snabb i fötterna då.
Men den rundan glömde vi snabbt och på fredagen var kval 1. Där var grundomgången näst intill perfekt, jag kom perfekt på alla linjer och han var snabb i benen och så himla fin! Tyvärr tabbade jag mig på näst sista i omhoppningen så jag flög av... Men eftersom jag kom i mål i fas 1 så fick jag räkna detta resultatet.
I kval 2 var han lika fin som dagen innan men rev tyvärr b i kombinationen, han var helt enkelt inte tillräckligt snabb i fötterna och blev flack.
Med detta resultatet kvalade vi in till final som sista ryttare, super skönt att se final listan och vara på rätt sida om sträcket!
I finalen på söndagen så hade jag startnummer 2 och var första felfria, men efter mig så blev det ytterligare 20 felfria så jag visste att det skulle bli en tuff omhoppning, många snabba ekipage med.
Gick in i omhoppningen och visste att det var vinna eller försvinna så jag red en så snabb omhoppning jag kunde, och goa Grammis ville lika gärna som jag vinna så vi var i mål felfria och väldigt snabba!
Jag fick sedan vänta hela 20 ekipage innan jag fick veta att jag VANN Riksmästerskapet för 110 cm och JAG KVALADE TILL GLOBEN!!!! :D
Jag ska få rida på Stockholm International Horse Show med min fina, underbara häst!
Det var verkligen en helt grym känsla!
Värmlands Folkbland Artikel om segern.
Efter Hammarö åkte jag till Gotland, nästan en vecka till Märlas underbara familj och bara hade det mysigt och träffade en hel del saknade vänner! :)