Senaste tävlingen

Tävlade förra helgen i Södertälje! Grammis var grym som vanligt och vi vann 120n, förklassen och 0:a i laget! :D
Ååååh vad jag är glad över den hästen!!!
Han snubblade till i svängen efter 9:an då jag var lite sen att parera upp honom med ytterhjälperna, men det skärpte jag till mig med till efter det. :)
 

Dagens ridpass

Red Brave först på förmiddagen, skrittade 30 minuter och han var rätt pigg idag men skötte sig ändå fint.
Sen red jag Grammis på eftermiddagen. I början ville han inte alls och var väldigt motsträvig. Men jag jobbade väldigt mycket med lösgörande övningar så som skänkelvikning, öppna och sluta. På slutet var han HELT fantastisk! Det var så himla kul att rida honom, han var mjuk och avspänd.
Red hela passet utan stigbyglar förutom när jag travade fram också så jag tränade min sits, väldigt nyttigt!

Filmer från helgen

 

Dagens klass

Dagens klass var en A0/A0 och jag fick ett tråkigt nedslag på hinder nummer två, han landade helt enkelt för tidigt med bakbenen så han tog med sig bakbommen. Resten var han super på så det var verkligen synd!
Han har verkligen varit helt fantastisk i helgen, är så glad att jag har den hästen!


Unghästar

Sitter och tittar på unghästarna i 110 nu och några är riktigt fina!
Har varit ute och gått med Grammis nu på morgonen och fixat en del med honom. Är super taggad nu inför 120! :)
Fick bli en bild på utsikten när vi åkte hit!


Super dag!

Har gått så himla bra idag! Började med en 120, A0a där jag slutade 4:a, höll en bra galopp hela tiden och han var super fin! Debuterade sedan 125 där jag rev a i kombinationen som var sista hindret i omhoppningen. Hade ett riktigt mellanläge och valde att ta in ett extra galoppsprång och han hade inte en chans. Han var så himla fin i alla fall och jag är verkligen super nöjd med honom och hela dagen! Avslutade dagen med pizza på pizzeria i Ljungby. Blev dock en sen dag då jag inte hoppade sista klassen förän cirka 19 30.
Imorgon hoppar jag en 120 innan vi åker hem!


Ett tag kvar!

Ett tag kvar tills jag starta. Är en 110 till efter den här 110n. Har varit ute och gått och veterinärbesiktat på morgonen. Gav honom nyss mat och sitter nu och tittar på unghästarna i 110.
Ska åka iväg och äta snart! :)


Framme!

Vi kom fram vid 18 tiden och lastade då ur och tog in honom i boxen. Victor hämtade nycklarna till hotellet och jag gick promenad med Grammis och fixade det som var kvar. Han var väldigt nöjd att komma fram och speciellt att få sträcka på benen!
Nu ska jag sova och tagga inför imorgon, 120 och debut i 125! :D


Snart framme!

Idag har statistiken gått upp i taket om man jämför med vad den brukar. 80 unika än så länge och jag brukar ha runt 28. :D
Hoppas ni tyckte det var kul att läsa om min Globen resa och hoppas någon vill stanna kvar här! :)
Red Grammis imorse och han kändes väldigt fin, lite pigg men han är ju nyklippt och det var kallt imorse. Han kändes i alla fall väldigt fräsh!
Sedan dess har jag packat och fixat och vi kom till slut iväg 12 30, bara 30 minuter sena. ;)
Nu har vi bara cirka 45 minuter kvar!
Uppdaterar mer när jag är på hotellet!


Globen

Har ju faktiskt inte berättat för er om helgen på Globen! Hela den veckan var väldigt hektisk och det började med hoppträning på tisdagen. Det var mest markarbete men även några språng då vi ville se att han kändes bra inför helgen. Vi hade förberett med att hoppa med julklappar under hindren och lite julgransglitter och även flagger hängades på sargen.
Onsdagen var den stora dagen då vi äntligen skulle få åka till Globen. Det packades och smörjdes hela förmiddagen och vid cirka 17 00 var vi på Globen! Jag fick gå till stallkontoret och få min box och Grammis fick stå i ett utestall brevid den stora motorvägen men han brydde sig inte särskilt mycket, cool häst. :)
Efter det så var det ett par timmar kvar till besiktningen, den skulle inte var föräns kl 21 på hovet så vi beställde middag på donken och sen gick vi och tittade på träningen till showen där Servus var med.
21 var det som sagt besiktning och Grammis travade på mycket fint. Vi fick även efter besiktningen gå ett varv i arenan.
Red ju på Globen senast 2005 på Servus men efter det har jag ju bara tittat och varit hästskötare åt Servus så jag har alltid sagt till mig själv att någon gång ska jag faktiskt rida här igen!
Så himla häftigt att det blev verklighet!
På torsdagen så började med att Emelie kom med tåg till Västerhaninge, Emelie är Grammis gamla ägare och hon var en helt fantastisk hästskötare hela helgen! Efter det åkte vi till Globen och fixade lite med Grammis och tittade lite på träningar i arenan. Kl 15 00 fick vi rida lite i både arenan och på hovet som var helgens framhoppning. Jag trimmade Grammis samtidigt som bl.a. Jessica Kürten och Peder Fredriksson, riktigt häftigt! :)
På kvällen var det semifinal och jag gick ut som nummer 2! Hade helt ny utrustning som jag blev sponsrad med av Equality Line, helt fantastiskt! Gick banan med Helena och fick väldigt bra tips. Var väldigt bra plats inne på hovet så hoppade mest fram där men precis innan start så fick vi gå till arenan och där hoppade jag fram cirka 3 språng på den lilla framhoppningen. När jag kom in där på arenan gick jag in i min tävlingsbubbla och allt som fanns var jag och min fantastiska häst. Min fina häst som aldrig har varit inne i någon arena som ens varit i närheten av Globen? Han går in och gör sitt jobb utan att ens blinka och bara älskar det. Han älskar när alla tittar på honom!
Höll på att börja gråta när jag insåg att jag skulle få rida final dagen efter och att jag dessutom var snabbast av alla, i alla höjder!
På kvällen var det get together party i arenan och det var mysigt. Blev dock att åka hem rätt tidigt då jag skulle upp kl. 7 nästa dag och rida i arenan.
Så som sagt så gick jag upp tidigt på fredagen och var uppe på hästen kl 07 00! Idag var det inte lika många som red i arenan men jag red lite lätt så han fick jogga av sig.
Kl. 15 00 började dagens klass och även idag fick jag hjälp av att gå banan med Helena. Red som nummer 2 av oss 2 som var i final i 110 cm. Såg första ryttaren på tvn och jag såg att hon var felfri. Däremot när jag kom in på banan såg att jag att ett hinder låg ner. Satte upp en bra galopp från början, dock så tog jag lite mycket i honom till 5A så det rev vi, hade jag jag låtit honom rulla på hade han nog klarat det! Men vi gick i mål 1 sekund snabbare än den andra ryttaren så vi vann! Jag var så sjukt lycklig! Som jag kämpat för det här ögonblicket och som min häst har kämpat med mig!
På kvällen så fick jag till och med gå på presskonferans!!! Det var väldigt pirrigt, jag satt på samma presskonferans som Robert Whitaker och Jur Vrieling som hade vunnit barbackahoppningen som var på samma föreställning som oss. Coolt! ;) De frågade lite om hur vi hade förberett våra hästar och hur de tyckte om att komma hit. Sen var det dax att packa och ta hem Grammis. Var häftigt att komma hem, alla var så glada för min skull!
 
Det här var verkligen världens häftigaste helg, både jag och min älskade häst trivdes fantastiskt i Globen!
 
Jag vill ge ett stort tack till min fantastiska häst, utan honom hade inget gått, han vill bara väl hela tiden och gör alltid sitt bästa, mina föräldrar som skjutsar och fixar, min fantastiska tränare Helena som alltid svarar på mina frågor och hjälper mig, Emelie som var en fantastisk hästskötare som gjorde att jag verkligen kunde fokusera på min prestation och att ta hem två vinster av två möjliga, Equality Line som sponsrade med fin utrustning till mig, med flera! TACK!!!

Packat!

Har packat massa, och handlat lite inför resan. Blev nya vita ridbyxor från Equiline. Grammis fick vila idag, ska trimmas på morgonen imorgon och sen hoppas jag vi kommer iväg till 12.
Är grymt taggad inför helgen och jag hoppas att kungen är det också, men det brukar han vara! :D

Lyckat pass!

Grammis var så grymt bra idag! Hade ställt upp en studs på böjt spår, och sen två upphöjda bommar med 17 meter emellan. Arbetade med honom så han kändes mjuk, reglerade galoppsprången så de blev mellan 4-7 galoppsprång.
Han kändes riktigt reglerbar och framförallt (!!!) väldigt mjuk! Känns riktigt skönt inför helgen.
Imorgon blir det tvätta, smörja, packa och tagga! :D

Utan stigbyglar

Red först Brave på förmiddagen ocb vi red till och med utan ledare. Eftersom han har haft så lång boxvila innan jag fick börja rida så rids han nu på lugnande. Han är nämligen som en tickande bomb utan, hehe. ;) Men jag brukar ha en som leder innan jag känner att jag vågar rida själv. Han var väldigt lugn så red själv nästan hela tiden. :)
Red ett dressyrpass igår på Grammis utan stigbyglar. Väldigt nyttigt att rida utan stigbyglar och väldigt nyttigt för balansen. Han var väldigt fin och kändes även idag riktigt rak. Monica kom in en stund och tittade och hon tyckte det såg riktigt bra ut! Så skönt att allt slit börjar löna sig! :)
Idag ska kungen klippas inför helgen och sen blir det lite markarbete på kvällen!


Lång dag

Blev en rätt lång torsdag. Red Brave på förmiddagen, skrittade 30 minuter och han skötte sig finfint. Sen jobbade jag hela eftermiddagen och kvällen så satt upp på Grammis kl 21 45. Red ett kort trimmpass på honom och han var riktigt fin! Han kändes även relativt rak i kroppen och det kändes väldigt skönt, det är det han har svårt med, han vill gärna använda vänstersidan mer så det är viktigt att få honom rak!

Stressig dag

Var rätt mycket igår med blåbärshoppning och häst med kolik. Mitt i detta fick jag också en förskräcklig huvudvärk... På allt detta var det också storm, woho! P.g.a allt detta fick både Grammis och Brave vila. Var ingen mening att ta ut Brave i den blåsten när han är så pigg!
Red i alla fall honom för första gången i lördags och han var duktig! Han skrittas ju bara och ska göra det i 3 och en halv vecka men känns så skönt att komma igång!


Hoppträning

Grammis var så sjukt fin på hoppträningen i torsdags! Märks så himla tydligt nu när han har blivit så mycket bättre på marken att han har börjat hoppa så mycket trevligare!
Hoppade en serie med bom, studs, ett galoppsprång räcke, ett galoppsprång oxer. Sen hade vi en liten bana med kort sväng till räcke, mur till räcke med en dogleg som reds på 4 galoppsprång och sen en linje oxer - räcke även den på 4 galoppsprång!
Han hoppade lätt och väldigt fint och var även väldigt fin på marken idag, så himla kul!
Ska se om jag kan få filmen på
Facebook hit. :)