Snöras

Hann inte skriva igår då jag var iväg med min gamla klass på middag.
Igår var hästarna fina i alla fall. Red Grammis för Monica och han var superfin! Han travas ju bara än men får så bra tips och han blir finare hela tiden! Red Brave efter och det fanns en bom i ridhuset så galopperade över den och övade på att han skulle galoppera med bra bjudning utan att bli för stark och framtung. På slutet var han toppen!
Idag när jag red Grammis var det snöras och min annars så tuffa häst var inte så tuff, haha! Stackarn blev rädd när det lät så. :) Men trots detta skötte han sig väldigt bra och det märks att han börjar bli mjukare sakta men säkert! Brave släppte jag i ridhuset sen för det lät ganska rejält när snön rasade men han tyckte nog att det var skönt att springa av sig!
Jag hoppas verkligen att det inte är snöras imorgon för då ska jag hoppträna för Helena med Brave!
Grammis i Runsten i somras. Foto: Marie Krüger

Ingen ridning!

Inte ridit något idag men har jobbat på förmiddagen och sen fick Grammis massage på eftermiddagen och sen ska Brave gå lektion idag som varje torsdag.
Igår var Grammis i alla fall fantastiskt fin! Mjuk och fin, travade lite mer idag och han var verkligen grym!
Brave red jag också igår men han red jag också ganska lugnt då han har stått två dagar men han var fin. Lite stel bara men ändå helt okej. Jobbade med att mjuka upp honom.
Fick bli en bild från Globen! Foto: Marie Krüger

Julklappar

                              
               Club allglas av mamma och pappa.               Stoooor tekopp av mamma och pappa.
               
               Vinglas från Orrefors som heter Merlot
               från bror med flickvän.
 
Har även fått en ny dator av pappa eftersom det gått så bra för mig iår och sen för att jag verkligen behövde det! :) Och sen fick jag en klocka av mamma när jag vunnit i Globen! :) Fick även pengar från släkten.
Fick också julklappar från mina underbara elever! :)
Inget hästrelaterat som ni ser men det kan vara bra ändå! ;)
Vädligt nöjd med mina julklappar! :)

Äntligen igång!

Äntligen har jag börjat sätta igång Grammis! Sen hade jag sådan himla tur så jag jobbade med Carro idag så hon hjälpte mig. Fasen vad bra hon är! Travade inte så mycket men vi fokuserade på att stretcha honom så han blir mjuk eftersom han sitter fast lite och är lite stel. Så jag arbetade på en volt där vi ville att han skulle ställa inåt och flytta bakdelen inåt, därav stretchar han yttersidan. 
Bra övning även för mig då jag lätt spänner mig, men här kan jag inte spänna mig för då blir det fel!
Han var super på slutet, började suga ordentligt på bettet, härlig känsla!
Han var i alla fall fin och man märker att han är glad att komma igång! :D
Tyvärr fick Brave vila då jag fick ont i huvudet men imorgon blir det trimning! :)
Finaste hästen!!!

God jul!

Jag önskar er en riktigt God Jul! :D
Foto: Stockholmsjenna

Bommar

Skrev värsta inlägget också raderades allt! :(
Jag och Marcos för väldigt länge sen!

Klippning

Började dagen med att klippa Brave och han tyckte ju inte riktigt om att bli klippt... Så han fick in en riktig spark på mitt lår. Mysigt värre! Kommer få en fin lårkaka där sen! ;)
Han blev iallafall av med lite päls och slipper bli sådär jobbigt svettig när han rids. Jessica var bussig och hjälpte mig att klippa honom.
Red iallafall honom på eftermiddagen och han var fin förutom när jag flyttade honom för skänkeln. Han vill helst inte flytta med framdelen först, och då blir han arg när jag lägger till ytterskänkeln för att akta så att inte bakdelen går före... Men annars var han väldigt fin och jag får helt enkelt jobbar vidare med skänkelvikningen imorgon. :)
Släppte Grammis i ridhuset och han blev glad när han fick springa lite lös! Han ska sättas igång på tisdag så det tror jag att han tycker är skönt! :)
Brave i somras!

Nya täcken

Kom igår hem från Lofsdalen där jag haft en kort semester kan man väl säga, haha. Men det var iallafall skönt med lite ledigt!
Idag så har jag och mamma varit och handlat hela dagen. På min lista stod det täcken till Brave, så vi var förbi Hööks och handlade upp mitt presentkort från Globen. Så därifrån fick han ett vintertäcke och ett regntäcke. Sen hittade jag tyvärr inget stalltäcke som passade mina önskemål. Eller ja, det fanns på alla ställen vi var på men inte i rätt storlek. Men jag fick iallafall med ett ländtäcke till Brave från Mias så det var väldigt skönt!
Imorgon ska nämligen Brave klippas så det var skönt att ha täcken så han inte fryser sen.
Så när jag kom hem så provade jag alla täcken, och dom passade! Bingo! ;)
Sen höll jag på en massa med min kung också!
Brave prövar sitt nya vintertäcke!

Julshow

Alltså jag har aldrig mött en häst som älskar att visa upp sig som Grammis?
När Grammis gick in i ridhuset idag och alla klappade händer så blev han maffig som aldrig förr, han studsade och nästan hela tiden med spetsade öron. Han ville liksom säga till alla: Kolla på mig, jag är bäst!!! Haha!
Bjuder på ett filmklipp från julshowen när jag och Grammis fick komma in och få bland annat blommor!
Grammis har ju haft 2 veckors vintervila nu så han är lite taggad på filmen! ;)

Hoppning

Hoppade Brave idag. Fick hjälp av mamma och vi använde oss av fem och en halvan. Fokuserade på att få upp nosen på honom så han skulle kunna komma mer i balans. Han är fortfarande lite väl framtung men han blev mycket bättre på slutet och han hoppade trevligt också! Han är mycket bättre nu när han blivit lite piggare! :)
Mina två favoriter på samma bild! :)


Snötur!

Började dagens ridpass på Brave med att jogga igång honom i ridhuset och galoppera lite. När han kändes framriden så gick jag ut till en åker som jag fått tillstånd att rida på. Där blev det trav i högsnön! Däremot så blev det inte så länge eftersom det tar mycket på hästarna att gå i så djup snö men han var iaf väldigt fin och verkade tycka att det var toppen kul! Bra för konditionen!
Gick sedan in i ridhuset och trava av och gav honom sedan en lång skritt! :)


Dressyr häst?

Red Brave idag och han var riktigt fin! Satt ner i traven utan stigbyglar och han hade världens steg i traven, var super trevlig att sitta på! Brave är så rolig att rida för man känner att han utvecklas hela tiden! Jobbade med att han skulle få igång bakbenen och det kändes som att jag faktiskt lyckades! :D
Grammis fick gå på en prommenad och sen blev han ryktad. Fina hästen!
Brave när Marie fotade oss!

Tips!

Ni får väldigt gärna ge mig lite tips om vad jag ska skriva om!
Jag ska absolut ta mig tid och skriva ett ordentligt inlägg om Globen! :)
Jag på Minou, 3:a i en LC eller LB, tror det är 2004.

Julbord

Idag har varit en väldigt lugn dag. Var -16 imorse så red aldrig Brave, får göra det imorgon när det ska vara lite varmare. :)
Har iaf varit på julbord idag och det var super gott!
Finaste Grammis!

Bilder Globen Del 3


Bilder Globen Del 2


Jogging

Var ledig från jobbet idag och Grammis blev joggad lite lätt. Han va super fin och helt klart glad att han fick komma ut och röra på sig! Hann inte rida Brave innan ridhuset blev upptaget så får rida honom imorgon! :)
Fick bli en bild på Dino idag!

Bilder Globen Del 1


Kallt...

Ja, egentligen är det väl varmare idag men eftersom att jag är så smart och alltid(!) tappar bort mina vantar blev detta en helvetesdag haha!
Började med att vi skulle släppa ut hästarna och handtagen till grinden på hagen låg längst ner i snön... Woho, var bara att gräva ner med handen och bli väldigt kall. Överlevde iallafall det och sprang fort upp och sköljde händerna med varmvatten. Sen var det bara ut och fortsätta och då skulle vi ta ut fjordingarna. Där var undertråden under snön så det var bara att dra upp handtaget där med och händerna=kalla igen haha! ;)
Väl inne i hagen drar min fjording iväg med grimskaftet kvar (lite ivrig på att komma ut) så det var bara att pulsa i den höga snön tills jag fick tag i grimskaftet och kunde ta av det. Kan ju tala om att jag var helt slut när jag kom ifrån den höga snön!
Haha det måste sett rätt kul ut när jag pulsade runt i den höga snön, jag började med att springa men slutade ganska snabbt för att orken tog slut! ;)
Efter det fick jag faktiskt gå in och skaffa tillbaka känsel i fingrar och fötter och sen ut och jobba igen.
Måste ju säga att det är väldigt underhållande att jobba med hästar och jag borde lära mig att klä på mig bättre och inte tappa bort alla vantar! :-)
Fick bli en bild på min saknade Märla!

Vilken dag!

Vilken dag det varit! Riktigt snökaos. Har jobbat hela dagen och det blev verkligen hela dagen eftersom ingen annan i personalen kunde komma till jobbet.
Så fort man hade gått in eller ut igenom en dörr och skulle tillbaka så hade det blivit lika mycket snö där igen haha.
Men dagen har bestått av mocka, fodra, skotta en himla massa snö och släppa massa hästar i ridhuset så de har fått röra på sig!
Brave släpptes i ridhuset och Grammis longerades! Grammis var super fin! Vet inte om han tycker det är super kul att han ska börja vila! ;) Han vill verkligen jobba min fina kung!
Så här såg även ridhuset ut idag! ;)


Hoppträning

Började den här tisdagen med att jag var på hoppträning med Brave! Han var fantastiskt fin idag!
Slutade med att banan låg på 120 cm och han gjorde det super bra! Känns verkligen som att han börjar mogna nu och spänna av lite. Han sprang även och små bockade lite efter hindren, super söt, haha. Avslutade träningen med att hoppa en studs.
Grammis joggades även idag som han ska göra hela veckan. Vi var faktiskt med på en notis i Mitt i Haninge idag. :)


Hemma i verkligheten

Efter en fantastisk helg i Globen är jag nu hemma. Ska skriva så fort jag fått bilderna jag beställt! Började denna dag med att rida Brave. Frös väldigt mycket så blev mest så att han skulle bli avrastad inför morgondagens hoppträning! Han kändes fin iaf!
Jobbade sen och det gick bra även fast det var väldigt kallt att ha lektion!
Red sen kungen på kvällen. Efter en fantastisk säsong är det nu dags att trappa ner och ta vintervila! Så nu ska jag jogga honom en vecka. Han var väldigt nöjd efter ha vilar två dagar när jag var på Globen utan honom. Han kändes super!


Segerritten

 

JAG VANN!!!

Helt sjukt!!! Jag vann Stockholms Trophy! Min häst är helt fantastisk!!!
Jag berättar mer ikväll eller imorgon! :D