Igår och idag!

Igår och idag har jag bara ridit Fritz då mamma hjälper mig med Grammis. Fritz gör iallafall stora framsteg och blir bara mjukare och mjukare för varje dag. Jobbar mycket med öppna och sluta och han börjar acceptera det tillsammans med att han ska vara kvar mellan hand och skänkel. Sen har han svårt för sin galopp och hålla sin balans där men han hittar den mer och mer. När jag travade av idag så kunde jag trava honom lång och låg och han arbetade med ryggen, så himla fin. :)
Fina Fritz! 
 

Stressig dag!

Red både Fritz och Grammis på morgonen, stressade som sjutton för att träffa en kompis i centrum, men hon avbokade tyvärr i sista sekunden, super tråkigt för jag såg fram emot att träffa henne!
Men men, hästarna var fina iaf. Red Fritz först och arbetade med att han skulle slappna av och gå i en rätt låg form. I galoppen arbetade jag även med att han skulle hitta sin galopp och inte bara galoppera ifrån den. Han skötte sig toppen och när jag travade av var han nog riktigt nöjd själv och tyckte det var rätt skönt! :)
Red sen Grammis för mamma och i början gick det verkligen inte bra... Men mamma fick mig på rätt väg och på slutet var han så sjukt fin! Det var så himla kul att bara kunna sitta och njuta (eller njaaa, fick rida som sjutton men han var ändå fin ;) ).
På eftermiddagen red jag Ron, idag helt själv i ridhuset och han var suuuuuper duktig! :D Han var mycket mer framme idag och idag fick jag börja jobba mer med att ställa. Han är så himla positiv och trevlig att arbeta med hela tiden!
Jag saknar Brave så himla mycket. Det här var mitt dreamteam! <3

Dagens ridning

Red först Ron och idag red vi helt utan draghjälp. Han är fortfarande rätt seg men han fattar mer och mer hela tiden. Han är väldigt positiv hela tiden och lyssnar väldigt bra på mig. Det känns toppen! :)
Red sen Fritz och han var riktigt fin idag! Så himla kul att han var så fin! Han har rätt svårt för galoppen då han är obalanserad och drar upp huvudet och byter galopp så jag ska tappa balansen. Satte på en graman idag så han fick lite hjälp och han blev direkt mycket stadigare. Han är som sagt under igångsättning så blev inte mycket galopp, bara två varv i båda varven. Men sen när jag travade av så travade jag honom väldigt låg och han var väldigt nöjd! Så skönt. :)
Ron idag, så duktig kille!
 

Tillbaka

Tillbaka till verkligheten hemma igår!
Igår så var jag iaf 6:a i 120n, en toppen runda men sista hindret ner, så himla surt! Och han som var så fin innan!
Får berätta mer om helgen och visa filmer imorgon.
Jaja, dagen började iaf 0:00 med att polisen ringde och berätta att det var hästar lösa i Västerhaninge... Så med hjärtat i halsgropen åkte jag, mamma och pappa upp med bilen. Det var iaf inte våra hästar och det var folk som hade fångat dom som ägde dom.
Men man hann ju bli ordentligt nervös!
Förutom det så hade jag en rejäl sovmorgon idag och sen har jag jobbat, mina lektioner gick toppenbra och alla var så duktiga! :D
Världens finaste Servus!

Tävling

Missade att skriva om i torsdags och igår men men så kan det gå. :)
Red en 120 igår och Grammis var sjukt fin, har bytt bett till ett pelham för att han inte ska bli för lång och jag fick helt rätt känsla! Så underbart och han kändes jätte fin! Ett ner för att han blev lite för lång men som sagt överlag en sjukt bra känsla!
I kväll ska jag rida en 130 och vi är taggade! :D
Min bästa kompis!

Dagens planering

Lär bli en lång dag med massa packning och smörjning eftersom jag åker till Sundbyholm och Eskilstuna imorgon på tävling.
Iallafall så ser det ut som att jag ska ut och börja packa det som går att packa innan jag ridit. Efter det ska jag åka och hämta ett täcke som varit på brodyr. Sen när jag kommer hem ska vi ha vårat personalmöte.
Men efter det ska jag få hjälp av Monica med Ron, efter det måste jag rida Grammis innan ridhuset blir upptaget kl 18.
Fritz får jag antagligen rida på utebanan sen. Sen blir det att tvätta häst, smörja saker och packa!
Älskar att förbereda inför tävling!!! :)
Grammis och jag på Runsten i vår andra 130 i våras på Runsten. 

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka! Med massor att berätta och jag vet att några blir glada iaf! ;) (Ellen och Moa...)
Tävlingarna i sommar har gått sådär, vi har varit i en svacka och jag har inte riktigt hittat ridningen. Nu känns det dock som att jag har börjat hitta ridningen igen och han hoppar riktigt fint! Vi har ändrat på lite smådetaljer som jag kan berätta om sen.
Grammis har blivit grymt fin på marken och verkligen börjat jobba på ordentligt! Så kul att allt slit verkar löna sig!
Ron har haft sommarvila i nästan 2 månader. Innan dess kom vi till att skritta och trava utan ledare.
Nu har vi ridit två dagar efter sommarvilan och idag red vi utan ledare och travade med lite draghjälp.
Han är en väldigt trevlig häst och alltid rolig att hålla på med.
Håller på att rida igång en ridskoleponny som heter Fritz också så honom lär ni höra mer om i några veckor framöver.
Har ni något speciellt ni vill att jag ska skriva om så får ni självklart kommentera det! :)
Ron och hans hagkompis Frasse i hagen nu i somras.