Senaste dagarna

I måndags fick både Grammis och Brave massage. Grammis var mycket bättre men är fortfarande stum i vänstersidan, han töjer den gärna när jag rider och blir då stum för han använder den lite för mycket. Men det är alltid lika kul att få höra att det blir bättre! :)
Brave var inte bra alls, Tomas sa att han var ungefär som att han var överkörd av en buss och det är väl helt förstårligt! Han var mest stel i vänstersidan men även i resten av kroppen.
Igår red jag lektion för Monica på Grammis, vi jobbade med att han skulle bli lite mjukare flyttade honom för skänkeln. Samtidigt som vi jobbade med detta så ville vi få honom rak i kroppen och när jag väl kom åt honom och fick honom rak blev han sur och försökte ställa sig på bakbenen. Det märkte verkligen att jag kom åt honom. Han blev i alla fall väldigt mjuk och fin på slutet som vi strävade efter. :)
Idag joggade jag honom lite lätt för jag ska rida för Monica imorgon igen.
Imorgon ska Brave tillbaka igen, ska bli spännande, hoppas han får börja röra lite mer på sig. :)
Världens finaste och underbaraste varelse på jorden! <3

Hamre

Var ju tävling i Hamre igår. Hoppade en 120. Han var riktigt fin dock inte riktigt nöjd med min egna ridning, jag tog lite för mycket i honom men han var så glad att vara på tävling så han fixade det iaf. ;)
Han var i tvåan och trean men sen efter det fick jag igång ett bättre flyt. I omhoppningen satsade jag egentligen inte alls utan jag höll bara en bra galopp och det slutade vi 3:a på. Det var hela 96 starter så det var ett riktigt stort startfält. :) Känns super att kunna starta säsongen såhär och att vi har fått behålla vår fina form från förra året!
Här får ni filmen i alla fall!
 

Tävling!!!

Tävling i Hamre idag och han var grym! 3a av 96 starter i 120. Skriver mer imorgon och ger er en film då! :D


Taggad!

Nu är jag verkligen super taggad för tävling!
Var Globen sist och det gick ju bra så nu är tävlingssuget på topp! :)
Red Grammis och han kändes fin, resten av dagen har gått åt packning, smörjning och sedan på kvällen var det årsmöte!

Uteritt

Blev en mysig skritt tur med Sandra och Frasse idag. Grammis var väldigt nöjd över en skön tur sådär dagen efter hoppträning! :)


Hoppträning

Hopptränade för Helena idag och han var riktigt fin. Måste bara tänka på att jag inte får jaga iväg honom och be honom hoppa av stort utan jag måste bli lite cool själv så fixar Grammis det. Rider jag med alldeles för mycket tryck hoppar han inte lika väl som han gör med en mer lagom grundgalopp, absolut inte seg men inte för rusig heller. Tyckte i alla fall att han hoppade väldigt trevligt idag och kändes väldigt fin! :)

Trimmpass

Skrev ett inlägg och allt försvann.. Kul!
Men iaf så var Grammis väääldigt fin idag! Checkade så att gas, broms, sidförande skänkel mm fungerade. Så himla skönt när man dagen efter ett tuffare pass verkligen känner att man fått igenom det man vill och faktiskt kan njuta lite av det!
Han kändes som sagt väldigt fräsh och fin och det ska bli så kul att hoppträna imorgon! :)


Veckoplanering

Den här veckan är det tääääävling!!! Årets första tävling dessutom, och både jag och Grammis är riktigt taggade!
Tänkte visa er hur min planering ser ut denna veckan innan tävling.
 
Måndag: Dressyrtrimm i ridhuset, kolla att allt funkar inför hoppträning
Tisdag: Hoppträning för Helena
Onsdag: Longering/skritt
Torsdag: Dressyrlektion för Monica
Fredag: Uteritt och lite i ridhuset och kolla att allt basic funkar inför tävling, så som gas, broms, flytta, styra mm. 
Lördag: Tävling i Hamre, 120 cm.
Söndag: Longering/skritt
 
Slutar tävlingen med en blå gul är det förstås extra kul, men på lördag blir det en lugn fin runda, lagom efter vintervilan! :) Foto: Marie Krüger

Dagens ridpass

Red Grammis idag och ridhuset och han var super fin. Jobbade mycket med att flytta honom för skänkeln och i galoppen så jobbade jag med förvänd galopp på bågar. Han var väldigt fin och mjuk i kroppen vilket känns väldigt positivt. Avslutade med att trava av honom lääänge, riktigt skönt för honom.
Jag och finaste hästen! Foto: Marie Krüger

Vårat 2012

 

Ändrade planer

Blev lite ändrade planer så jag fick fira alla hjärtans dag med att ha lektion, men det gör inte mig något. :) Det gick super bra och eleverna var super duktiga!
Dagens ridpass på Grammis var super jobbigt för Grammis men gud så fin han blev på slutet! Monica tyckte att det var det bästa passet vi har gjort tillsammans. Han blev lite sur på mig i mitten när det blev jobbigt men sen på slutet var han så mjuk och fin att rida på! Världens bästa häst verkligen! :D

Alla hjärtans dag

Jag firar alla hjärtans dag med min fina hund och mina fina hästar! :)


Grym hoppträning!

Grammis var så sjukt fin på dagens hoppträning! Vi började med att hoppa studs på böjt spår, när Helena höjde upp den så kände man rätt bra att hästarna fick börja ta i. Hoppade sedan en kort bana och sista gången låg den på 130! Dessutom så lyckades jag trycka av honom stort på kombinationen, men han bara sträckte lite extra på sig fast det var lite högre! Sjukt bra känsla.
Helena tyckte att han såg riktigt fräsh och fin ut, dessutom att han var så positiv, även fast jag la han lite för stort in i kombinationen.
Så himla roligt att ha en häst som är så positiv och verkligen gillar det här med att hoppa. Han har verkligen gjort så mycket för mig det här året, han är värd sin vikt i guld för mig! Han är alltid rolig, har sådan extremt stor personlighet!


Bra ridpass!

Min häst gick så sjukt bra idag! Fick hjälp av mamma och jobbade mycket med skänkelvikningar på diagonalen och om han krånglade, typ flyttade bakdelen först så skulle jag göra en volt. Han blev så himla fin verkligen! Jobbade mycket med galoppen också, då att han skulle vara rak. Fin häst idag!
Borstade och gosade med Brave på kvällen! Den hästen har en stor plats i mitt hjärta, den kämpen. Massa pussar på honom också!


Dålig fantasi!

Har så himla dålig fantasi för tillfället! Tips någon om vad jag kan skriva om? Ska försöka skriva så ni förstår vad som hände Brave också. :)
I alla fall så red jag Grammis idag och han var rätt fin. Ville dock inte riktigt ta framdelen först när jag jobbade med skänkelvikningar men det är bara att kämpa på. Han tycker ju att det är väldigt jobbigt! :)


Tema teori

Var med på gårdagens tema teori, vilket man kan säga är en clinic för de som rider håltimme hos oss. Istället för vanlig teori får de komma och titta och lyssna på olika clinics. :)
Igår var det dressyrens utbildningsskala och jag och Grammis var med. Han skötte sig helt ok och eftersom han inte är någon dressyrhäst egentligen får han MVG! ;) Han var sjukt snygg iaf!!!


Vilken morgon!

Imorse så bestämde sig stona för att spränga grinden på valackhagen så det blev lite smått panik där... Men efter lite lockande så fick vi till slut in våra damer i rätt hage. ;)
Sen hände en rätt kul sak när jag mockade. Loffe hoppade upp på boxarna och när han var hos Brave så började Brave nosa på Loffe och han började till och med gnägga till Loffe! ;) Så söta!!!


Hoppträning

Hoppade för Helena idag och Grammis var super!
Han har efter vilan haft väldigt bråttom med allt och inte hoppat så väl som han brukar i sprången. Idag var dock detta som bortblåst, han hoppade super fint! :)
Dessutom är jag rätt nöjd med hur jag själv red, beslutsamt och inte massa dra. Fick ett missförstånd en gång men det var mitt fel dock. :)
Från vår första tävling! ;)

Lösa ponnyer

Hann aldrig skriva igår, dåligt dåligt... Men i alla fall så red jag ut med Jessica och Emelie igår, mina grannar och det var super mysigt ute, dock lite halt. Blev i alla fall en mysig tur med skritt och trav och det var skönt att komma ifrån ridhuset!
Idag när jag skulle rida så rymde det ponnysar från hagen så jag fick ta in min häst igen och slänga av honom sakerna, stackaren, och springa ut och jaga ponnyer... Tack gode gud gick dom att fånga efter ha sprungit ett tag. 
Jag red ett kortare pass idag då jag ska hoppträna imorgon och på onsdag ska jag vara med på en clinic på ridskolan, ridlärarna skulle vara med så då får jag vara med på Grammis. Tror vi ska visa utbildningsskalan i dressyren så jag hoppas min häst sköter sig! ;) Fast vi börjar ju bli rätt bra på de där med dressyr! :)
I alla fall så var han fin idag, arbetade väldigt basic med att han skulle vara rak och att han skulle gå fram lika mycket till båda tyglarna. Han var super fin! :)
Jag håller på att skriva om vad som hände Brave men det är rätt jobbigt så jag fortsätter snart och sen publicerar jag när det känns mer klart...

Fin häst!!!

Grammis har varit superfin dessa två dagar! Arbetat med att han ska vara rak som vanligt! ;) Även arbetat med skänkelvikningar och förvänd galopp och att han ska behålla bjudningen där och samtidigt inte förböja sig. Han har verkligen varit super fin! :)

Snart ridning

Ska snart ut och rida, måste bara vänta på att ridhusen ska bli lediga. Idag blir det att trimma dressyr utan stigbyglar så lär ha en redig träningssvärk imorgon! ;)
Världens bästa häst!!! Puss på honom!