Dela blogg!

Tränade för Helena på Dino idag och ibörjan var han ganska pigg och dryg men vi jobbade väldigt mycket lydnad och på slutet lönade det sig och vi hoppade en bana där vi bara flög. Han är så galet fin min underbara ponny!
Nu har jag gjort en blogg med en av mina bästa kompisar Lina Ling-Vannerus! Bloggen heter http://equestriangirlpower.blogg.se
Frågan är tycker ni att jag ska ha två bloggar?
Dino på SM i Strömsholm -10!

Älskling

Jag älskar dig vännen, min finaste! Foto: Marie Krüger

Markarbete

Idag gick jag ut en liten sväng bara med Dino då jag inte hann jogga honom då jag var på Lyckås och köpte ett stalltäcke till honom då han ska klippas till Ljungby!
Sen hoppade jag Brave, eller det var markarbete idag och det var kul, hittade lite mer knappar. Dock är han ganska svår tycker jag då man verkligen måste hitta ett läge där man inte blir fast i handen utan man ska försöka rida framåt hela tiden och vara lätt i handen. Det blir i alla fall bättre!
På den tiden dom här tre var mitt egna dreamteam!

EM-GUUUUUULD!!!

Roffe gjorde det och tog EM-Guldet!!! Så snyggt gjort och Ninja hoppade fantastiskt! Helt otroligt att Sverige har en sån här grym ryttare! Vi får heller inte glömma Henrik von Eckerman som kom 5:A!!! på Coupe de Coure som han endast tävlat 3 tävlingar på innan det här! Henrik hamnar ju lite i skuggan av Roffes guld nu men han gjorde grymt bra insats!
RGB och Ninja Europamästare!
Henrik och Coupe de Coure. Bilderna är tagna från Hästmagasinet och där kan ni även läsa mer!

Ljungby

Första LBn startar jag som nr 14 av 37 och det är en A0/A0
LBn på lördagen startar jag som nr 21 av 23 och det är en A0/A0.
LAn på lördagen startar jag som nr 25 av 56 och det är en A0/A0.
LAn på söndagen startar jag som nr 16 av 64 och det är A0a.
Jag är galet taggad och det kommer bli så kul!!!

Jobbe...

Idag var det jobb på schemat från 7-16, nyttigt men jobbigt.
Red Dino idag och han var grymt fin! Byggde på den förvända galoppen jag jobbade med igår och gick nu över till förvänd galopp på serpentiner. Han brukar ha väldigt lätt för att sakta av eller byta till korsgalopp där för att han inte är tillräckligt i balans men i dag var balansen på topp och vi fullföljde alla serpentiner. Känns verkligen hur stark han börjar bli och att han är så himla mjuk och fräsh!
Imorgon blir det något lugnt jobb medans på tisdag blir det hoppträning!
Lycklig tjej utan stigbygel Majpokalen -09 Foto: Sara Vilhelmsson

Lyckad dag!

Idag började dagen med att jag och mamma åkte och hälsa på Märla! Det var så himla kul och träffa henne och hon var så glad och nöjd! Hjälpte Amanda när hon red också och det gick väldigt bra, dom är så fina tillsammans! Märla är verkligen världens bästa ponny! Gav henne massa morötter och pussar.
När jag kom hem så var först veterinären hemma hos oss och kollade några hästar, efter det red jag Dino.
Dino var riktigt, rktigt fin idag och det bådar gott inför Ljungby, dit jag åker nästa torsdag! Han var sådär mjuk och elastisk som jag vill ha honom. Jag jobbade mycket med övergångar i början för att sedan gå över till förvänd galopp och han var så fin!!!

Märla i sitt nya stall!

Määääärla!

Nu ska jag åka och hälsa på Märla!!! Så jag längtat!

Dagens ridpass!

Först red jag Brave och det gick så himla mycket bättre än i måndags. Kände mest på honom, kollade att allt fungerade och jag hittade många knappar hur jag ska rida honom. Han ger en riktigt härlig känsla att rida på.
Sen var det Dino och honom hjälpte först mamma mig och sen Jackie. Jag fick jobba mycket med att jag skulle sitta rakt i sadeln och inte luta mig inåt.
När jag hade ridit dom två hade jag lektion för Frida på Conquest, en av våra lektionsponnyer. Hon ska ha honom på vår utbytestävling och fick därför prova att hoppa honom idag! Hon red hon toppen bra och jag var jätte nöjd med både Frida och Conquest.
Dino vinst LB Gustavsberg dec- 10.

Ny design!!!

Nu äntligen har jag lyckats få in den nya designen med rätt bakgrundsfärg och allt! Det lönar sig att gå webdesign, hehe!
Tack så himla mycket, Julide för att du gjorde den fina designen!
Hon gjorde den för ganska länge sen men jag har haft problem att få in den på min blogg!

Dagens ridpass!

Dagens ridpass började inte så bra, både jag och Dino hade väldigt dåligt tålamod, men sen kom mamma och hjälpte mig och då blev det bättre. Fortsatte med att arbeta med det som Lotta lärde mig i helgen och det funkade väldigt bra. Hade lagt ut en liten studs på böjt spår som jag skulle arbeta med där han skulle fortsätta vara ställd och inte dra åt något håll utan följa mig dit jag ville. Arbetade lite med övergångar också.
Han var riktigt fin!
Dino på Gotland maj -11

Önskelista!

På min önskelista står ett RG schabrak. Har ett och de är så himla snygga och bra kvalitet! Älskar dom!
RG schabraket jag äger!

Jockeyläder

När jag red Dino så red jag faktiskt i jockeyläder bara för att mina ben skulle få jobba lite. Var väldigt länge sen sist men gud så kul det var! Dino tyckte verkligen att det var kul och var väldigt på hugget.
Får se hur mycket träningsvärk jag har imorgon, haha!
Jag som jockey på Servus 2005!

Finaste!


Test!

Idag så red jag först Dino på utebanan när jag kom hem. Arbetade mycket med övergångar och att han skulle stanna kvar i formen i övergångarna och inte dra upp huvudet. Arbetade på det sättet som Lotta (mammas kompis) lärde mig i helgen och det funkade riktigt bra. Så här bra övergångar var det länge sen vi fick till!
Efter det fick jag testa att hoppa en ridskolehäst som heter Brave! Förutom ett missförstånd i början så gick sen allting bra. Det jag måste jobba med är avståndsbedömningen, när hästen blir större får jag svårare så det blir att träna träna. Ska nog hoppa Brave på måndagar så får vi se hur det blir. Han har faktiskt samma pappa som Märla.
Dino och jag på Gotland -09

Tack


Träning i Enköping

Har varit och tränat i Enköping i två dagar för mammas kompis. Hon har lärt mig lite nya knep och Dino har varit jättefin! Vi har fokuserat på att jag lättare ska hitta avsprångspunkten och hon hade väldigt bra övningar.
Ska försöka slänga ihop en film då mamma filmade när jag hoppade.
Dino MSV B Sundbyholm 2009

Kärlek

Kan inte sluta tänka på henne men blir så glad när jag får höra att hon har det bra och att dom är nöjda med henne! Puss på dig gullefjun!

Dagens ridpass!

Red Dino på utebanan idag och självklart började det spöregna när jag gick ut, kul säger jag bara! Så även fast det regnade tyckte jag att han skötte sig bra. Han var lite stel så jag jobbade med att mjuka upp honom och till slut var han riktigt bra. Sen avslutade jag med att jobba honom över upphöjda cavaletti bommar som stod så att jag fick rida serpentiner om jag skulle hoppa dom. Arbetade med att han skulle stanna kvar i formen hela vägen och hoppa ordentligen med ryggen. Han var fiiiin! Märktes dock att han var pigg idag med haha!
Diiiiinobooooy på Runsten -09!

Bilder Märla del 1

Kommer fler bilder efter hand på min fina Pärla!

Tomt...

När jag kom hem idag var det väldigt tomt i stallet! Inget gnägg när man kom och jag kunde inte pussa min älskade pärla... Men jag tror hon har det riktigt bra!
Red iaf Dino och han var jätte pigg haha, märktes att han hade fått vila i två dagar. Iaf så arbetade jag mycket med sidvärtsrörelser för att få honom mjuk då han var lite stel i början. När han hade mjuknat till så började jag arbeta med övergångar galopp-trav, han har lite jobbigt att behålla formen i avbrottet men jag jobbar med det varje ridpass och det blir bara bättre! Var väldigt nöjd med honom på slutet då han gjorde fina övergångar men det är någonting jag kommer få fortsätta jobba med varje dag.
Imorgon blir det ett trimmpass och sen på fredag ska jag och mamma till mammas kompis i enköping och hoppträna fredag-lördag, har inte tränat på länge då Helena är utomlands och tävlar just nu!
Min fina ponny!

Redan saknad!

Vi fick prova på en terrängträning i slutet av sommaren och gud så kul det var! Saknar henne så himla mycket redan!

22/6-06 till 6/9-11

Nu har Märla åkt till sin nya ägare! Hon kommer få det vääääldigt bra men jag kommer sakna henne så! Min fina älskade vän. Kommer nog aldrig få en så bra häst igen men hon kommer verkligen få det bra!

Div 2

Igår hade vi div. 2 hemma och vi hade ett lag med!
Först på morgonen hoppade jag en LD på MP och hon var fin men rev ett då hon hoppade av för tidigt men hon skötte sig bra.
Sen på eftermiddagen coachade jag vårat div. 2 lag och vi slutade 5:a! Snacka om att jag var stolt lagledare! Det var Felinda, Daniel, Petra och Emma i laget och de red verkligen jättebra!
Var verkligen helt slut på kvällen efter en hel dag i framhoppningsridhuset men det är det värt det med så duktiga tjejjer och Daniel!
Fr. vänster Daniel & Palle, Petra & Dillon, Jag, Emma & Fritz och Felinda & Conquest.

Stressigt...

...så väntar med att blogga tills söndag!
Konsum och jag Majpokalen -05?

Visste ni...

...att jag går i trean i gymnasiet och tar studenten våren 2012?
...att jag har fobi för att gå över vägar haha?
...att jag hellre frågar en gång för mycket än en gång för lite och att det skulle hända något?
...att jag har underbara vänner och en underbar familj?
Jag och Mimmi för väääääääääldigt länge sen!

2000-2005

Jag älskar dig, Servus! Saknar det väldigt mycket...