Tävling imorgon!

Har hållt på att smörja och fixa nu på eftermiddagen. Imorse red jag ut i skogen på Grammis och han tyckte att det var super skönt! Även fast det snöade hela tiden...
Hade ponnykalas vid 12 tiden så allt tog lite längre tid eftersom jag fick skjuta upp allting. Fick iaf hjälp av snälla Marie och knoppa, hon är grym! :D
Är iaf super taggad inför imorgon så nu hoppas jag att ni håller tummarna!
1 m och 110 cm på Södertälje blir det! :)
Min fining i Lurbo den 11/2-12. Foto: Elin Pettersson

Behöver idéer!

Hej mina läsare!
Jag behöver verkligen idéer om vad jag ska skriva om! Så släng gärna in en kommentar och skriv vad ni vill läsa om! :)
Dino, min fina! Sista gången jag red honom som min egna oktober -11. Foto: Emelie Karlman

Dagens ridpass

Började dagen med lilla söta Brave. Han var riktigt fin även idag. Däremot så rider jag ju inte särskilt krävande pass på honom eftersom han är påväg igång. Ska bli kul att jobba med honom nu och han slog inte så mycket med huvudet idag vilket är väldigt positivt!
Sen var det Grammis och han var ganska spänd idag. Travade och galopperade fram honom först, sen tog jag bort stigbyglarna och satt ner och jobbade honom. HAn var som sagt ganska spänd men jag var ändå ganska nöjd med honom på slutet.
image description
Söööööötis!

Ponnytiden

Fick en frågan om lite bildbomber, såhär kommer lite bilder från ponnytiden! ;)
Merlot och jag vintern 2007/08
Jag och Märla på Sindarve sommaren 2007
Jag och Märla hösten 2009
Jag och Märla Sundbyholm Maj 2008
Jag och Dino på Gotland 2008, han ville inte stå still!
Dinos första seger någonsin! LB Ludvika 2008
Dino Heby LA Augusti 2008

Dagens andra ridpass

Red Brave på kvällen idag och var så fin! Han är verkligen super fin att rida så det är lika kul varje gång. Jobbade med att flytta honom och han blev riktigt mjuk och fin. Just nu har han ganska dålig kondis efter att han stått, men den blir bara bättre och bättre varje dag!
image description

Dagens ridpass

Red Grammis idag på morgonen eftersom jag inte börjar föräns klockan ett idag. Jobbade endast i skritt och trav idag med att han skulle vara lugn och inte tänka bakåt. Ibland tänker han gärna bakåt när jag börjar komma åt honom för att komma ifrån att arbeta. På slutet gick han riktigt bra och jag blev ävldigt nöjd med honom. Imorgon blir det att bygga på det här passet med galopparbete.
'
Foto: Marie Krüger

Tävling på söndag!

Tävling på söndag i Södertälje! Är sjukt taggad! Startar 1 m och 110 cm, i 1 m startar jag som nr 12 av 70, och i 110 startar jag som 104 av 108. Kommer bli en sjuuuukt lång dag men så himla kul! :)
Grammis 1 m Lurbo RK 11/2-12

WOHO!

Besöksrekord! 86 besökare idag är fasen riktigt bra för min lilla blogg! ;)
Ni är grymma! Tack!!! :D
Jag hoppas ju självklart att ni vill stanna kvar! Berätta gärna lite vem ni är och vad ni tycker att jag ska skriva om!

Dagens ridpass

Red Brave idag och mamma gick med Grammis eftersom Grammis hoppade igår fick han en lugn dag idag.
Brave var iaf fin, jobbade med att flytta honom och han skötte sig som sagt. :)
Rider båda imorgon! :)
Brave på Gotland!

Sneak peak

Jag och Marie fotade ju ridskolehästarna i lördags, eller ja vi hann med 8 stycken iaf och tänkte att ni kanske ville se en sneak peak av bilderna! :)
Bråka som är på bilden var ju då lättast av alla att fota, hon ställde sig direkt när hon kom ut och poserade, utan havre eller någonting! Så lätta var inte dom andra. ;)
Nu ska vi förhoppningsvis fota dom andra typ nästa helg. :)

Marie är verkligen grym på att fotografera!

Hoppträning!

Var hoppträning för Grammis på schemat idag och han var super! Var en sorts evighetsövning idag som var super bra! Det kom hinder hela tiden och var man inte tillräckligt nogrann så straffade det sig på hindrena. I början slarvade jag, så att han inte fick tillräckligt med plats att hoppa kortsidehindren, men sen red jag en noggrannare väg och då funkade det. Tävling på söndag så det var skönt att få ett bra träningspass innan! :)
Sista rundan jag gjorde!

Dagens ridpass

Grammis var grymt fin idag. Jobbade med att flytta honom och att han skulle vara stadig i formen. Han blir bara bättre och bättre nu och är så himla kul att arbeta med. Riktigt nöjd med honom idag alltså.
Red Brave på kvällen och han var fin, första dagen jag arbetade honom mer ordentligt nu efter igångsättningen och han var riktigt fin! Ska bli så kul att få komma igång med honom nu igen. Var förresten kul att se Marie rida honom i lördags, hon red honom väldigt bra. :)
image description
Fina Bravo i sin box

Mystur i skogen!

Fick med mig Marie på Brave, Felinda på Dino, Sandra på Petter och Jenny på Marco! Var verkligen en super mysig tur och det blev en massa prat och hästarna bara mös! :)
Vi var ute cirka 55 minuter. :)
Fr. v. Sandra & Petter, Jenny & Marco, Marie & Brave, Felinda & Dino och sen jag och Grammis i skuggan. ;)

Fr. v. Sandra & Petter, Jenny & Marco, Jag & Grammis, Felinda & Dino och sen Marie & Brave i skuggan. ;)

Min fining

Bilder från Lurbo 11/2-12 1 m, kom 7a. :)

Dagens ridpass

Är så hiiiimla nöjd med dagens ridpass verkligen. Jobbade med att flytta honom mest. Vann mycket på att jag hade mycket tålamod idag och var mjuk i handen.
Blir verkligen lycklig över dessa grymt bra pass! Imorgon ska han iaf få ett mysigt pass i skogen så blir det ett dressyrpass igen på måndag!
Marie var med och red och fick rida Brave! Hon blev kär, haha lilla Brave är så fin så det är svårt att inte bli det! :D
Jag & Grammis och Marie & Brave

Fotodag

Idag har jag och Marie börjat att fota ridskolans hästar. Vi ska uppdatera hemsidan så alla hästar får fräsha bilder! :) Marie är grym på att fota så det har blivit grymt bra bilder!
Bandit håller på att bli fotad!

Slapp dag

Har inte gjort så mycket idag. Fick hjälp av Carro att rida Grammis, sen har jag varit iväg och handlat, övningskört med mera. Lite hästledig kan man väl säga. :)
Favorit bilden på finDino!

Träning!

Var faktiskt riktigt duktig idag och sprang 3 km! Har verkligen en kass kondition och det är väldigt viktigt att ha en bra kondition för att orka mer när man rider. Därför ska jag verkligen köra igång och börja träna nu! Men VILKEN träningsvärk jag kommer ha imorgon! ;) Gick med Grammis en stund idag med tanke på att han tränade igår.
Sen busade jag med Loffe i förmiddags som kan vara ganska knäpp. Haha han sprang bland annat in i bilen när mamma höll på att bära in godiset till godismaskinen. Haha, så söt!
Den andra bilden ser det typ ut som att han langar en pose. Typ Swedens Next Top Model CAT! ;)
image description

Inspiration

En stor inspiration för mig är att titta på duktiga ryttare på youtube. Till exempel Angelica Augustsson som är så fantastiskt duktig med sin Mic Mac du Tillard. Det är verkligen ett helt grymt bra ekipage och Angelica är så skicklig!

Hoppträning

Ikväll var det hoppträning för Helena. Hoppade bana och han var så HIMLA fin verkligen.
I början så tog jag en massa onödiga förhållningar här och där, men sen på slutet så slutade jag med det och red ordentligt på alla distanser och han var super! Eller ja, banan bestod av 6 hinder varav en kombination men det blev ju ändå mer mot banhoppningshållet.
Blir bara mer och mer taggad för nästa tävling, haha! ;)

Träning ikväll!

Ska bli sjukt kul att få träna ikväll. Förhoppningsvis så kan jag fixa film också! :)

Tävlingsfilm

Tänkte visa er film från vår senaste tävling i Botkyrka den 10 mars. Rev första hindret i omhoppningen i båda klasserna, första klassen var han lite nonchalant men andra klassen var det helt mitt fel...
Men kändes super fin iaf och jag är så himla taggad på att fortsätta tävlingsterminen! :)

Dagens ridpass

Blev skrittjobb i ridhuset idag då jag fick lite bråttom innan lektionerna började. Jobbade iaf med att flytta honom och mycket på böjda spår för att han skulle bli mjuk. Igår hjälpte Carro mig och red och jag tyckte att han var riktigt fin idag. Carro är så himla duktig! Är iaf väldigt nöjd med dagens pass! :)
Imorgon blir det hoppträning.
Nu har jag även anmält till Majpokalen. Blir 110 fredag, 120 lördag och 120 söndag. Ska bli super kul, taggad som tusan även fast det är ett tag kvar. ;)
Snutten låg och sov idag när jag kom och skulle rida.

Brave!

Ledig från skolan idag då mina lektioner blev inställda så red Brave imorse! Han har börjat galoppera och är superfin! Ska bli så himla kul att fortsätta sätta igång honom och speciellt eftersom han känns så himla fräsh.
Ska rida Grammis strax och idag blir det dressyrarbete i ridhuset.
image description

Saknade

Igår fick min älskade ponnyer träffas för första gången på länge!
Märla var så extremt söt för när vi stod och pratade med familjen som har henne så började hon gnägga efter Dino och han stod inne transporten och svarade! Är inte det äkta ponnykärlek? :)
Mina ponnyer skötte sig toppen igår också! Märla var felfri och Dino fick ett stopp, men var verkligen jättefin, det var lite för dålig galopp till det hindret bara, inga problem!
Mina älskade ponnyer igår!

Fin häst!

Han var så himla fin idag! Carro hjälpte mig och fick rida en del och det är så himla kul att se när hon rider honom. Hon rider honom så bra och ger mig super tips för att jag ska komma åt honom. Fick prova lite i skritt efter och jag hittade lite mer knappar iaf!
Hoppas att jag kan behålla den här känslan imorgon. :)
Idag har jag jobbat på ridskolan då vi haft blåbärshoppning så jag har stått på framhoppningen hela dagen. Full fart! :)


Tävlingsplanering

Skulle egentligen tävla imorgon men hade ingen skjuts så får tyvärr ställa in den...
Men här är iaf tävlingsterminen än så länge:

1 april Södertälje RK
1 m-110 cm
13-14 april Årsta-Runstens SR
1 m och 110 på fredagen, 110 cm på lördagen
29 april Vingåkers RF
110 cm och 120 cm debut
11-13 maj Skogslotten
110 cm och 120 cm, har inte sett någon propp än så får se hur dagarna ser ut!

Från första tävlingen i Nyköping! Nu är vi taggade för att fortsätta tävlingssäsongen!

Tillbaka?

Vill ni att jag ska komma tillbaka och börja blogga igen kanske? Har hänt massor sen sist! :)