Duktiga hästar!

I torsdags så blev Grammis tömkörd igen. Lotta E tömkörde den här gången och han var lite jobbig i början men sen släppte det och han blev väldigt mjuk och fin! Så himla kul att se när han verkligen mjuknar och börjar arbeta med hela kroppen. När han mjuknar vill han nämligen fuska och blir seg och slutar arbeta. Men på slutet var han verkligen sjukt fin!
Ron red jag också i torsdags, vi galopperade igen och han var super duktig. Red samtidigt som min granne Jessica, red en av sina hästar, bra träning för honom att lära sig att möta hästar i trav och massa sånt. Han var i alla fall väldigt duktig även fast det är lite läskigt att möta hästar. :)
Igår började jag med att jobba i stallet. Precis efter lunch så red jag och Sandra ut, jag red Grammis. Jobbade med att han skulle arbeta även fast han skrittade i skogen och Sandra hjälpte mig genom att titta om han arbetade under sig med bakbenen. Så fort jag kom åt honom så ville han börja trava. Men till slut så mjuknade han och jobbade på riktigt bra.
Efter det så red jag Fritz, han var så himla spänd så jag satte på en inspänning och longerade honom först så han bara skulle slappna av. När jag tyckte att han var avspänd så satte jag upp och fortsatte med inspänningen och han arbetade på riktigt bra! Är verkligen supernöjd med honom igår.
Idag så blir det en massa packa, jag ska nämligen på intensiv kurs i Norrköping i två veckor och Ron ska till min kompis under den tiden också i Norrköping. Mamma tar hand om Grammis.
Ron i torsdags!
 

Gårdagen

Red Ron igår tillsammans med Monica och han var superduktig! Lite spänd i början men sen slappnade han av. Jag börjar kunna ha ett stadigt stöd nu och han är inte lika svår att svänga. ;)
Monica hjälpte mig med Grammis och tömkörde honom och han var så himla fin! Så kul att se! Han ska tömköras även idag och vi får se om jag ska rida Ron. :)
Världens bästa!

För Moas skull!

Haha Moa vill så gärna att jag ska uppdatera så okej då!
Hänt en hel del sen sist, Grammis har bland annat hoppvila i 8 veckor.
Iallafall så har jag och Ron gjort framsteg, vi galopperade nämligen för första gången i torsdags! Super duktig var han! Han är så himla trevlig och nu har han fått lite mer framåtbjudning också! Duktig kille!!! :D
Fritz rider jag ett par dagar i veckan och senast jag red honom, igår, var han riktigt fin och avspänd. Han spänner sig gärna och går emot handen. Rider honom därför på graman så han kan slappna av istället. Det funkar riktigt bra på honom och han blir super fin verkligen!
Jag kommer åka bort om en vecka till Norrköping i 2 veckor, då vill jag gärna veta vad ni vill läsa om! Jag blir mer motiverad och skriva om ni kommenterar om vad ni vill läsa om! :D
Här var vi för några månader sen. ;)

Grammis Eskilstuna