Paus!

Blir en bloggpaus tills vidare! Vet inte alls hur länge faktiskt. :)
Iaf så kommer då Dinos 2011, och mina mål med Grammis! :)
Foto: Marie Krüger

Världscupen

Kollade på Världscupen idag och tyvärr var det bara en svensk, Peder Fredricsson och han fick inte alls till det idag. Var en Belgaren som vann och han red riktigt tufft, han red först i omhoppningen och det var många som försökte slå honom men som inte lyckades. Alltid roligt att kolla på hoppning på tv, man kan titta och lära massor! :)
Blir riktigt sugen på att börja tävla, låt det bli 2012!

Frågor till er!

Nu är mina frågor till er:
Vilka är ni som läser bloggen?
Vad bör jag förbättra i bloggen?
Vad vill ni se mer av?
Och ge gärna mer förslag! :)
Jag och Märla 2009

Minnen

Seger Svenskt Ponnygalopp Derby 2005
Stockholm International Horse Show 2005
SM GULD 2003
Seger maj 2003
Vinst Svenskt Ponnygalopp Derby 2003

Fina, underbara Servus! Han är helt otrolig, fyller hela 22 år vid nyår och är fortfarande lika pigg och glad! :)

Merlots 2011

Tänkte att jag skulle sammanfatta mina ponnyers år i varsitt blogg inlägg. Märla får ett och Dino får ett helt enkelt.
Jag tävlade inte första tävlingen föräns 1 maj, en lokal LB med mountain horse stilkval med i klassen. Vi var felfria och vann stilhoppningen! Med den vinsten gick vi faktiskt till finalen men då var hon ju såld så det blev ingen final.
Sen åkte vi till Gotland och där var hon bara helt fantastisk! LB fredag: 0-0 precis utanför. LB lördag: 0-0 Vinst!!! LA söndag: 4 fel. På söndagen i LAn red jag väldigt dåligt och jagade mest bara på henne, så det nerslaget var helt och hållet mitt fel!
Sen var det Majpokalen på Skogslotten första helgen i Juni och där hoppade vi LB, LA och LA. LB fredag: 0-8 fel Släppte allt i omhoppningen och satsade för mycket så då fick hon med sig två bommar. LA lördag: 0 fel 5:a Här var hon fantastiskt fin, den rundan jag har här på film. LA söndag: 4 fel Fick trångt på sista linjen så jag rev sista hindret i grunden, attans säger jag bara!
Efter det åkte vi till Vingåker där jag hoppade en LA och fick ett retligt nerslag!
Sen åkte vi till Edsbro för att hoppa en LA! Det är nog den absolutaste klockrenaste runda jag gjort på denna underbara ponny! Klockren 0:a tyvärr utanför placering, men jag var ju inte så intresserad av placeringen, jag ville bara ha en klockren 0:a, och så fin hon var!
Sen var det Vimmerby där jag hoppade en LA på lördagen efter att det hade regnat hela hela dagen, vilket det även gjorde när jag hoppade. Tyvärr snubblade hon innan ett räcke så hon rev det ganska grovt, resten var hon jätte fin! Dagen efter hoppade jag en MSV B, och jag var skapligt nervös. Vi hade ju inte hoppat det sen i Maj 2010, men iaf så gick vi in och gav allt! Och en härligt 0-0a satte vi!!! Så himla härligt var det. Var fyra med i klassen och sista startande slog mig. Grät nästan när jag red ut och insåg att jag inte skulle få vara med om detta så många gånger till...
Nästa tävling vi gjorde tillsammans var Ridsport Ponny Cup i Tierp, där hon var finare än någonsin på framhoppningen, men självklart! klantar jag till det inne på banan och backar in i en tvåkombination så hon räckte inte ut och stannade och jag flög. Haha stackars ponny! :)
Sen hittade vi ju en köpare till Märla och det sista vi gjorde tillsammans var att vara med på en terrängträning för de ville se om hon kunde hoppa lite terränghinder. Det var sjukt kul och ett härligt avslut! :)
Den 6 september åkte Märla hem till Amanda och bättre kunde hon inte ha fått det! Saknar henne något helt otroligt och vill täcka min vackraste pärla för allt hon gett mig, hon betyder fortfarande allt för mig och jag längtar tills jag ska få träffa henne nästa gång!
Tack för allt, min älskade vackra vän! Lär nu Amanda allt som vi lärt varandra! <3

Myyyyystur!

Blev en riktig mystur i skogen idag med min fina! Blev bara en skritt tur tillsammans med Lisa och Dino och han är så cool, Grammis, går med öronen framåt hela tiden och går fram överallt! :)
Strax ska jag ut till stallet och träffa veterinären som ska vaccinera min fina häst.
Imorgon drar jag till Lofsdalen och är kvar där över nyår så förbered er att det kommer massor med tidsinställda inlägg!
Grammis och jag 22/12-11

Dagens ridpass

Idag joggades han bara men jag jobbade honom ändå mjukgörande. Han var så himla fin! Känns super att Carro hjälpte mig, hon är så himla duktig! Imorgon ska han ridas ut i skogen innan han ska vaccineras kl. 17. Sedan får han 4 dagars vila över nyår, för att sedan ridas två dagar av Lisa, som jobbar hos oss. Sen kommer jag hem den 3:e och rider. Han får stå så kort tid så han behöver ingen större igångsättning! :) Den 6:e januari åker vi förhoppningsvis till Runsten och hoppar en pay and jump där, 90 cm & 1 m.
Jag och Grammis när vi hoppade hemma den 22 december!

Söndag och måndag!

Grammis har varit riktigt fin de två dagarna! Fick hjälp av Carro i söndags och hon satt också upp. Fick super tips så att allt funkade verkligen super igår. Så himla härligt när man hittar rätt känsla! :)
Idag ska han joggas i eftermiddag.

Julklappar!

Både idag och igår har jag jobbat och det har gått supersmidigt. Igår var det julafton och jag fick faktiskt bara 3 hästgrejjer och sen lite pengar, men jag är sååååå nöjd med det jag fick!
Det bästa var nog mina svarta fodrade ariat skor! Invigde de idag och de var så fantastiskt sköna! Dessutom slipper man skavsår, även fast det är nya. Hittils en riktig hiss!
Super snygg brun Kingsland väst! Egentligen har ju jag blått som tävlingsfärg men mamma tyckte den här var så snygg och det gör mig inget, jag tycker den är toppensnygg!
Stövelväska från John Whitaker! Inte riktigt likadan men liknande. Var verkligen behov av den nu när jag har nya ridstövlar så den hade jag verkligen önskat mig.

Jag fick faktiskt bara två julklappar till (icke häst) och pengar, men mig gör det absolut ingenting för jag fick så himla fina julklappar och såhär nöjd har jag nog aldrig varit! :)

TACK MAMMSEN OCH PAPPSEN!

God jul!

God jul önskar Grammis och jag! :)


Härlig känsla!

Första MSV Bn på över ett år, går in och nollar! Shit vad härligt det kändes! Saknar min älsklings Märla!

Morgondagen

Imorgon så rider jag antagligen dressyr på morgonen då jag på lördag ska rida ut (julafton).
Efter att jag ridit min favorit så ska jag jobba! Jag ska stå på framhoppningen till vår Blåbärshoppning och hjälpa alla ridskolebarn. Sen efter det så ska jag och mamma köpa julmat, lite sent men ändå! ;) Så uppdateringen blir antagligen kass imorgon, tyvärr. Ska däremot försöka lägga upp tidsinställt!
Jag och min fina!

Hoppning

Hoppade hemma idag eftersom det inte blev någon träning i tisdags. Ibörjan red jag inge bra men sen skärpte jag mig och han blev toppenfin! Tog ett språng på 1,25 m idag, han gör det så himla lätt! Får en riktig själförtroende boost när jag hoppar honom då han är så himla positiv och rolig att rida! :)
Film från idag, Lina var expertkommentator också, haha! :)

Mammas tur

Idag red mamma så jag tittade bara. Gick bra för att vara första gången. Har inte bestämt vad jag ska göra imorgon, men det får vi se, har en hel del som måste passa in nämligen.
Myyyyys! Foto: Marie Krüger

Utrustning

Blev tyvärr ingen hoppträning idag, men ska ut senare till honom och gosa och borsta.
Nu tänkte jag att ni skulle få ett inlägg med hans utrustning!
Träns: Dyon Working Collection
Ett väldigt snyggt träns (enligt mig) som dessutom är väldigt praktiskt med snabbknäppe till käkremmen. Tycker dessutom att det passade extremt bra på Grammis. Köpte detta på Globen förra året till Zetra från början, men när jag slutade rida honom och Grammis kom, fick han det.
Förbygel med martingal: Herve Godignon. Riktigt snygg som dessutom matchar träns och bensydd med vita sömmar. Hittade den på Globen iår och tänkte att jag skulle slå till så det gjorde jag, haha! :)
Stigbyglar: Soft up Svart/Röda. Snygga stigbyglar som är extremt sköna att rida med! Dessutom matchar dom min kavaj som är röd! Köpte dessa på en tävling i Edsbro i somras.
Benskydd: Veredus Carbon Gel med kardborre knäppning. Enligt mig väldigt snygga skydd som jag köpte på Globen. Är dessutom riktigt bra stötdämpning för senan.

Så, nu har ni fått sett lite av Grammis utrustning, hoppas ni tyckte att det var intressant! :) Allt är dessutom inköpt med pengar jag jobbat ihop!
Fotograf: Marie Krüger

Hoppning + Vaccinering

Igår så hoppade jag bana på Brave och han var riktigt fin! Ibland går han inte fram för skänkeln och då får han lite svårare att komma rätt till hindren men så fort han är framme för skänkeln hoppar han riktigt trevligt!
Efter banhoppningen assisterade jag veterinär Marianne med vaccinering av våra härliga lektionshästar! Nästan alla var snälla också, härligt!
Här kan ni även läsa Mariannes blogg!
Minou, min gamla b-ponny.

Dagens ridpass

Idag red jag dressyr och det gick inte alls bra i början kan man ju säga, haha! Men sen kom mamma in och hjälpte mig och då släppte det. Jobbade bland annat med en övning som jag jobbat mycket med på Dino. Jag red volter på kortsidorna och flyttade honom sedan på diagonalerna, aa svårt att färklara men iaf så blev han väldigt fin! :)
Om ni bor i Västerhaninge eller i närheten så måste ni kolla om ni sett den här katten: http://www.blocket.se/stockholm/Saknad_37809546.htm?ma=1
Jag och min favorit!

Smakprov

Ni får ett smakprov från dagens fotografering!
Foto: Marie Krüger

Sämst!

På att blogga ja haha! Men ni kommenterar ju inte heller så ibland är det svin trist! Idag red jag med på en lektion, skulle ridit ut men det regnade så mycket så det sket sig. Lektionen då var väl inte jättelyckad. Behöver ha plats att flytta honom på volten och mjuka upp honom men de fick jag inte plats med men dom hade markarbete och han var iaf jättefin på bommarna. Älskade fina häst! :)
Igår kväll red jag även Brave och han var så grymt fin! Arbetade med att plocka upp honom i formen och han var jättefin och definitivt framme för skänkeln som han måste vara. Jobbade mycket med serpentinbågar och avbrott på dom. Fina hästen skötte sig toppen!


Sorry...

att jag inte bloggat på länge men jag har haft lite mycket. Min kompis Jojjo har varit här och sen har jag kört körlektioner. Men i onsdags så joggade Jojjo Grammis och i torsdags (igår) longerade mamma. Han var vääääldigt fin båda dagarna och har skött sig toppen.
Idag red jag på marken och jobbade med att flytta honom och få honom mjuk i sidorna. Gick sådär ibörjan men på slutet så släppte han verkligen och blev fin!
Älskade Dino!

Hoppträning 13/12-11

Hoppträningen med Grammis. Han var så himla fin idag! Hittade fler knappar och sista rundan kändes så himla bra! Ser fram emot nästa tisdag, haha! :)


Hoppning med Brave

Igår hoppade jag Brave på mammas hopplektion. Vi hoppade studs på serpentiner och sen hoppade vi cavaletti 4 galoppsprång till en oxer. Han var sjukt fin! Det som är problemet just nu är att han inte riktigt går fram för skänkeln och gärna blir låg och då kan vi få svårt att komma bra till hindren. Men jobbade på det hela tiden igår, att han skulle fram för skänkeln och inte bli låg i formen. Han blir så mycket bättre då! Nästa vecka ska vi hoppa bana och det ska bli sjukt kul!
Den här hästen har vääääldigt fina bakben och man kan ju säga att han hoppar med svansen, haha! ;)
(Bild från en Helena träning som han var med på.)

Dagens ridpass

Idag trimmade jag dressyr. Jobbade mycket mjukgörande, bland annat att han skulle vara rak. Stundtals var han riktigt fin så nu hoppas jag att han sköter sig på hoppträningen imorgon! :)
Psst, erkänn cool bild? ;)


Maskeradhoppning Chivas

Som ni ser så var han vääääldigt pigg och tog inte mina halvhalter ibland, därav tokiga språng ibland, men han hoppade riktigt fint och han är så himla härlig att rida!


Maskeradhoppning

Igår var det lucia show och jag och hoppgruppen jag är med i på måndagar hade maskeradhoppning!
Jag hade Chivas och var hippie! Var väääldigt länge sen jag red Chivas men han bjöd iaf mig på två felfria rundor. Sen skulle man vara närmast sin första tid och det vann Marie på Meja som även vann maskeradutklädnaden! Marie var hattmakaren och var helt grymt utklädd!
Eftersom jag inte haft Grammis så länge så tog jag Chivas och vad jag saknat honom!
Lägger in en film här så fort jag kan från igår!


Dagens ridpass

Idag blev det bommar. La ut bommar som en bana och rullade över mest för
att öva att känna avstånden. Han var jättefin! Imorgon blir det dressyrtrim för på tisdag blir det hoppträning! :D


Uteritt!

Idag blev det en super mysig runda i skogen med min granne. Eftersom det är så hårt och lite halt så blev det bara skritt men det gör inget för det var suuuuper mysigt! :)
Grammis i hagen! (Mååååste skaffa fler kort på honom!)

Dagens ridpass

Idag så började jag med att trava och galoppera fram honom. Sen jobbade jag på en volt, flyttade honom för att sedan göra en halt varje gång jag bytte varv. Då fokuserade jag på att få honom att mjukna och stå still i halten. Sen arbetade jag med galoppen och att han skulle vara rak på rakt spår och det tyckte han var jobbigt så han höll på och byta galopp med bakbenen. Men tillslut accepterade han det. Efter det arbetade jag med att flytta honom i traven innan jag avslutade och då var han väldigt mjuk och fin! Åååh min fina häst! :) Toppen nöjd med honom idag!

image description


RG

Köpte ett RG schabrak till Grammis på Globen. Tyckte det var så himla snyggt!
Älskar RGs schabrak, så himla snygga och bra kvalitet!
Tror dessutom att färgen kommer passa bra till honom! :)

 

 


Dino

Dino har varit skadad en kort tid men är nu påväg igång igen. Däremot så hinner jag tyvärr inte med två hästar så duktiga människor från ridskolan rider honom sen är ju även jag tyvärr för gammal för att tävla honom nästa år. Jag vet dock inte hur vi ska göra när han är igång igen, men Dino är kvar och mår bra men tyvärr inte min längre! Känns däremot skönt att ha honom hemma så man kan gosa och pussa på honom. :)
Finaste ponnyn!

Mina saknade ponnyer!



Hoppning med Brave

Glömt att berätta att jag hoppade Brave i måndags! Han var super fin och öööverlycklig över att få hoppa eftersom han inte gjort det på 3 veckor. Han hoppade väldigt trevliga språng, dock var han så glad att han hoppade och skuttade emellan hindren så ibland var det svårt att komma rätt till hindren, haha! :) Han är väldigt trevlig att rida, måste bara se till att han inte blir för låg i formen.
Söt Bravo!

Plugg

Idag ska jag hem till en klasskompis och plugga till vårat filosofi prov imorgon så idag får han vila. Så idag får mamma borsta och gulla med honom (åt mig haha). Idag har han faktiskt varit min i en vecka så det känns jättebra! :)
Från träningen i tisdags!

Dagens ridpass

Idag blev det ett lugnare pass med tanke på hoppträningen igår. Men jag jobbade honom ändå lite med tanke på att han får vila imorgon då jag ska till en kompis och plugga. Jobbade med att flytta honom och hålla på med övergångar. Som jag brukar alltså. Han var fin idag och jag tror att det var ett ganska lagom pass idag med tanke på hoppträningen igår och att han ska vila imorgon.
Ni får filmen från träningen igår nu också!

Hoppträning!

Igår hopptränade jag för första gången på Grammis för Helena.
Åååh han var så himla fin! Vi jobbade först hästarna på marken för att sedan hoppa lite bana.
Jag har verkligen inte hittat alla knappar än, men det blir bara bättre och bättre. Plus att jag får en så himla bra känsla på honom, känns så himla skönt! Kommer komma film ikväll tror jag.
Sen svar på en fråga! Nej, Grammis kommer inte gå på lektioner, han är min helt egna häst. :)
Saknar att hoppa och rida min favorit!

Dagens ridpass

Idag blev det lite mer åt dressyr hållet. Arbetade med att flytta honom, göra övergångar med mera. Sen jobbade jag även lite med att öka och korta galoppen. Att korta var jobbigt men han lydde fint. Han skötte sig bra och var fin!


Fina

Min älskling i hagen med hans hagkompis Jaspis!
Idag blir det markarbete i ridhuset.

 


Dagens ridpass

Idag la vi fram bommar och jobbade med.
Jag började med att trava och galoppera fram utan några krav så han bara fick mjuka upp sig. Sen började jag arbeta honom i traven och travade över en cavaletti som låg i mitten av ridhuset, så travade jag över den i bland och böt varv.
Efter det så började jag arbeta med bommarna som låg på långsidan och på volten. Så i ena varvet började jag med bommarna på långsidan och avslutade med bommarna på volten och sen tvärtom.
Han var väldigt fin och väldigt uppmärksam på bommarna. Sen jobbade jag honom i galopp och galopperade över den ensamma bommen i mitten av ridhuset och böt bland annat galopp över den bommen.
Jag är väldigt nöjd med honom idag och på slutet blev han väldigt mjuk och fin! :)
Jag och Grammis i torsdags.

Provridning


Dagens och gårdagens ridpass

Igår så red jag med graman och började med att bara trava och galoppera fram honom så han fick mjuka upp sina muskler. Efter det så arbetade jag honom genom att flytta, göra övergångar med mera. Han kändes riktigt bra och jag hittade mer knappar än i torsdags (då red jag en kortis för att han skulle få se ridhuset). Red inte så länge eftersom han får in så mycket nytt hela tiden.
Idag så blev det en skritt tur i skogen, han var väldigt duktig och gick överallt. Han tyckte våran tunnel var lite läskig men vi hade ju sällskap så då fick sällskapet gå först i tunneln. Han är iaf vääääldigt snäll.
Senare idag så får ni filmen på när jag provred honom!
Grammis i hagen idag!

Grammis

Nu är han äntligen hemma!
Grammis är en valack f. 2002 e. Patrice ue. Alpen Fürst
Han har hoppat 130 innan. Han är väääääärldens snällaste och gillar att gosa! :)
Nu kommer det iaf bli bättre uppdatering här då jag har en häst att rida varje dag.
Ni får gärna fråga vad ni vill veta om honom.
När jag var och provred min lilla fining!